Stockholm

12-åringen som är smartare än Einstein

Enligt Olivias IQ-test är hon smartare än både Stephen Hawking och Albert Einstein.
Enligt Olivias IQ-test är hon smartare än både Stephen Hawking och Albert Einstein. Foto: Montage: Ted S. Warren / AP / SCANPIX

Dra på trisse. Hon är ju smartare än Einstein!


Detta är Mensa

"Mensa är en ideell förening för människor med hög IQ. Kravet för medlemskap i Mensa, förutom att man betalar medlemsavgiften, är att man presterar ett resultat bland de översta två procenten av befolkningen på ett standardiserat intelligenstest. Med andra ord ska man uppnå 131 på Wechslers IQ-skala", skriver Wikipedia.

LIVERPOOL. 12-åriga Olivia Manning har alltid vetat att hon har haft lätt för att ta in stora mängder av ny information. Däremot kunde hon aldrig drömma om att vara smartare än 99 procent av jordens befolkning - däribland genier som till exempel fysikern Albert Einstein och professorn Stephen Hawking, skriver Daily Mail.

12-åringens testresultat motsvarade nämligen en IQ på 162. Den genomsnittliga IQ:n ligger på 100 med Wechlers-skalan som mått.

– Många fler kommer fram för att be om hjälp med deras läxor. Jag tycker om utmaningar och att sätta hjärnan på prov, säger 12-åringen enligt Daily Mail.

I och med Olivias höga poäng har hon nu blivit inbjuden till den ideella föreningen Mensa som endast tar in två procent av världens befolkning. De smartaste, alltså.

/
IQ

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.