Tamerlan och Dzjochar Tsarnajev.
1 av 13
Tamerlan och Dzjochar Tsarnajev. - Foto: AP / SCANPIX
Här ser man Dzjochar Tsarnajevs huvud när polisen upptäckte honom i värmekameran natten till lördagen svensk tid.
2 av 13
Här ser man Dzjochar Tsarnajevs huvud när polisen upptäckte honom i värmekameran natten till lördagen svensk tid.
3 av 13
- Foto: Charles Krupa / AP / SCANPIX
4 av 13
- Foto: Charles Krupa / AP / SCANPIX
Folk sprang i panik när bomberna exploderade.
5 av 13
Folk sprang i panik när bomberna exploderade. - Foto: Scanpix/Ap
Explosionen ska ha inträffat kvart i tre på eftermiddagen, lokal tid.
6 av 13
Explosionen ska ha inträffat kvart i tre på eftermiddagen, lokal tid. - Foto: Scanpix/Ap
Det som var kvar av tryckkokaren.
7 av 13
Det som var kvar av tryckkokaren. - Foto: FBI
Bild på den andra explosionen nära mållinjen.
8 av 13
Bild på den andra explosionen nära mållinjen. - Foto: Scanpix/Ap
Uppgifter i amerikansk media har tidigare gjort gällande att en man ska vara gripen, misstänkt för samband med bomberna. De uppgifterna tillbakavisas nu av polisen i Boston.
9 av 13
Uppgifter i amerikansk media har tidigare gjort gällande att en man ska vara gripen, misstänkt för samband med bomberna. De uppgifterna tillbakavisas nu av polisen i Boston. - Foto: Ap
– Vi vet fortfarande inte vem som gjorde det, eller varför, och man ska inte dra förhastade slutsatser. Men vi kommer att ta gå till botten med detta. Och hitta de skyldiga, säger Obama.
10 av 13
– Vi vet fortfarande inte vem som gjorde det, eller varför, och man ska inte dra förhastade slutsatser. Men vi kommer att ta gå till botten med detta. Och hitta de skyldiga, säger Obama. - Foto: Ap
Nyhetsbyrån Reuters uppger att polisen i New York håller på att placera ut antiterrorstyrkor på Manhattan och andra viktiga landmärken med anledning av sprängdådet i Boston.
11 av 13
Nyhetsbyrån Reuters uppger att polisen i New York håller på att placera ut antiterrorstyrkor på Manhattan och andra viktiga landmärken med anledning av sprängdådet i Boston. - Foto: Scanpix/Ap
President Obama har meddelat att han kommer att tala till folket vid midnatt, svensk tid.
12 av 13
President Obama har meddelat att han kommer att tala till folket vid midnatt, svensk tid. - Foto: Ap
Polisen uppmanar invånarna att hålla sig inomhus.
13 av 13
Polisen uppmanar invånarna att hålla sig inomhus. - Foto: Scanpix/Ap

Nike drar tillbaka "Bostonmassaker"-tröja

"Boston Massacre" i blodig text. Det är tröjan som Nike nu drar in efter bomberna under Boston Marathon. Samtidigt har den 19-årige misstänkte Dzjochar Tsarnajev börjat prata.


Tamerlan misstänks ha dödat sin vän

På 10-årsdagen av terrorattackerna mot World Trade Center, den 11 september 2011, mördades tre män i Waltham i Massachusetts. 

De hade alla fått halsen avskuren enligt ABC News. Bland de döda fanns Tamerlan Tsarnajevs tidigare rumskamrat som den misstänkte bombaren kallat "sin enda amerikanska vän". 

Nu har polisen tagit upp utredningen igen och misstänker den döde 26-åringens inblandning.

BOSTON. I svallvågorna efter bomberna under Boston Marathon har Nike tvingats dra tillbaka en tröja från sitt sortiment. Det handlar om en med texten "Boston Massacre" (Bostonmassakern) där bokstäverna är blodiga.

Tröjan menar egentligen att håna basebollaget Boston Red Sox. 1978 och 2006 låg en serie förluster mot New York Yankees bakom att laget missade slutspel - något som Yankeesfansen gärna kommer ihåg.

Enligt ABC News har Nike nu dragit tillbaka tröjan från sina återförsäljare. Det är inte första gången som företaget hamnar i en liknande situation. När Paralympicsstjärnan Oscar Pistorius misstänktes ha skjutit ihjäl sin fru Reeva Steenkamp drog de in sin kampanj "I'm the bullet in the chamber" som de haft med löparen.

Bostonbombaren: "Min bror planerade allt"

Den misstänkte Bostonbombaren Dzjochar Tsarnajev, 19, samarbetar med myndigheterna och har börjat berätta om vad som fick honom och brodern att genomföra attentatet med efterföljande jakt genom Watertown.

Enligt källor till CNN uppger han att brodern Tamerlan Tsarnajev, 26, var den som planerade dådet. Denne ville försvara islam som han ansåg är hotad.

Kan dömas till döden

Dzjochar Tsarnajev ska också ha berättat att de båda bröderna "självradikaliserats" via internet och att de inte är del i något större nätverk.

På måndagen åtalades 19-åringen för bland annat "dödligt bruk av massförstörelsevapen". Då yttrade han också sitt första ord sedan han greps.

– Nej, svarade han enligt New York Times på frågan om han har råd med en advokat.

Han kan enligt CNN dömas till döden.

Skottskadad

Dzjochar Tsarnajev misstänks ha försökt ta sitt liv och därmed orsakat skadorna han har på halsen. Hittills har det tvingat honom att mestadels kommunicera i skrift. Han ska även ha varit skottskadad i huvudet, nacken, benen och ena handen. Det är dock oklart om dessa skador uppkommit vid gripandet eller under tidigare skottlossning.

Här upptäcker polisen 19-åringen med värmekamera:

/
/
/
/
/
/
Senaste nytt

Israel: Storstaden Khan Yunis omringad

Ny rapport: Riksbanken underskattade riskerna

Riksbankens gigantiska köp av statsobligationer och andra räntepapper hade begränsad effekt i syftet att få upp inflationen.

Oväntat kraftigt bakslag för tysk industri

Den tyska industrins orderingång föll med 3,7 procent i oktober jämfört med månaden före. I årstakt blev nedgången ännu brantare, minus 7,3 procent.

Börsen ser ut att fortsätta uppåt

Det pekar fortsatt uppåt för Stockholmsbörsen i terminshandeln på IG Markets. Ledande Europabörser ser ut att gå i samma riktning.

Värmdö: Polisen rapporterar om kontroll person / fordon

"En bilist som färdas på länsväg 222 vinglar betänkligt mellan filerna. Enligt ett vittne ska också ett rödljus passerats.", skriver polisen på sin hemsida.

Morgonens nyheter 6 december

1 timme sedan
Här kommer morgonens nyheter i korthet.