Homosexuellt par höll händer – tvingades sitta längst bak i bussen

Busschauffören ansåg att deras uppträdande var olämpligt och bad det homosexuella paret att sätta sig längst bak i bussen.


Liknande fall

Tre kvinnor blev utslängda ur en taxi efter att föraren reagerat på att två av dem kysste varandra

Taxiföretaget deltog så sent som i juni i stadens Pridefirande.

USA. Ron McCoy och hans partner, Chris Bowers, flög till New Mexico för att delta i stadens Pride-parad. De satte sig längst fram i bussen, som skulle ta dem från flygplatsen till staden, men blev hänvisade till platserna längst bak i bussen – eftersom de höll handen, skriver KRQE.

– Jag såg hur chauffören tittade på oss… och han såg arg ut. Han vräkte ur sig att "Okej, om ni gör detta så får ni sätta er längst bak i bussen", sa McCoy.

Konfronterade chauffören

Paret blev chockade och flyttade sig. När de hade anlänt gick McCoy fram till busschauffören för att fråga honom varför han hade tvingat de att byta plats.

– Jag sa "Jag tror att det var för att du inte gillade att jag höll min partners hand". Han sa "Du säger det själv".

Busschauffören, Mychael Jones, konfronterades av tidningen Alibi om varför han hade valt att diskriminera det homosexuella paret. Han svarade att han inte ville att "kvinnor och barn skulle se parets olämpliga beteende". 

Inte haft problem tidigare

Bussbolagets chef, Bill Alberti, berättade att förarna har rätt att be kunder flytta på sig om de är besvärliga eller störande. 

– Från vad jag har förstått så har paret bara hållit händerna och föraren hade vaknat på fel sida. Jag tycker att han överreagerade lite, säger Alberti.

Han berättade också att busschauffören hade jobbat där i tio år och att de aldrig hade haft problem med honom tidigare, skriver KRQE.

Titta på nyhetsinslaget här:


/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!