Tevejägare kan portas från Sydafrika efter makaber Facebookbild

Melissa Bachman har tidigare sparkats från en realityserie på National Geographic. Nu kan hennes troféjakt i Afrika få henne portad från ett helt land.


Känd från teve

Melissa Bachman var en av deltagarna i National Geographics realityserie "Ultimate Survivor Alaska" men sparkades från programmet. Anledningen var att hon är troféjägare och att 13 000 namn samlats in för att protestera mot hennes medverkan.

Att jaktbilder på skjutna djur rör upp känslor är sen gammalt. Men nu har troféjägaren Melissa Bachman verkligen fått känna på internets vrede. På kort tid har hon stängt ned sina konton på Twitter och Facebook liksom sin egna hemsida.

Anledningen är raseri sedan hon lagt upp en bild på sig själv och ett dött lejon på sin Facebooksida.

"En fantastisk dag i Sydafrika. Följde det här vackra hanlejonet i 60 yards – vilken jakt!", skrev hon enligt Daily Dot.

Upprördheten i sociala medier omvändes till en stor namninsamling för att bannlysa Bachman från Sydafrika. Totalt har nu över 235 000 personer skrivit under på insamlingen, som lagts upp på change.org. Detta trots att troféjakt på lejon är lagligt i landet.

Så här twittrade Matthew Inman, en av de som uppmanat människor att skriva på:

Insamlingen har dock stött på en del kritik från personer som menar att det är viktigare att stoppa lejonjakten i sig än att porta en viss person.

Många av Bachmans bilder försvann när hon tog bort sina konton, men brittiska Telegraph lyckades spara ned några andra trofébilder (se dessa i bildspelet ovan). Dessutom ligger hennes Youtubekanal kvar.

Det mest populära klippet där är när hon jagar vildsvin med pilbåge i Texas:


/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Inflationen i USA på väntad nivå

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.