Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skolpersonal mobbade homosexuell elev: "Ingen flata på skolan"

- 30/12/2013, 08:54
17-åriga Destin Holmes påstår att skolpersonalen aldrig accepterade hennes sexuella läggning.
1 av 4

17-åriga Destin Holmes påstår att skolpersonalen aldrig accepterade hennes sexuella läggning.

Youtube/TT Bild

I stället kallades hon hånfullt för "flata" och fick använda killtoaletten.
2 av 4

I stället kallades hon hånfullt för "flata" och fick använda killtoaletten.

Ap

Sedan 2011 har Holmes blivit trakasserad.
3 av 4

Sedan 2011 har Holmes blivit trakasserad.

Youtube

Hon stämmer nu skolan.
4 av 4

Hon stämmer nu skolan.

Youtube

En 17-årig flicka trakasserades av lärare och elever på sin skola på grund av sin sexuella läggning. Nu stämmer hon skolan för diskriminering.

USA. 17-åriga Destin Holmes, som är öppet homosexuell, hävdar nu att hennes skola inte har accepterat hennes läggning – tvärtom så påstår Holmes att hon har fått utstå dagliga trakasserier av skolpersonalen sedan 2011, skriver NY Daily News.

En lärare kallade henne för en "patetisk idiot" och sa att han "inte ville ha en flata på den här skolan". 

Fick använda killtoaletten

En annan lärare ska ha tvingat Holmes att använda killarnas toalett samt vägrat låtit henne delta i en frågesport där killarna ställdes mot tjejerna. I stället fick hon sitta i mitten av klassrummet utan någon tillhörighet till varken ena eller andra gruppen.

– Jag grät faktiskt under den lektionen. Det som gick runt i mitt huvud var att "Varför skulle en professionell lärare säga så till en elev. Varför?". Jag är fortfarande en människa, inte en utomjording, säger Holmes.

Anklagar skolan för diskriminering

Holmes anklagar nu skolan, skolstyrelsen, föreståndarna samt rektorn för att ha diskriminerat henne på grund av hennes sexuella läggning och kränkt hennes rätt till att känna sig säker på skolan.

Hon berättade också att hennes betyg hade blivit sämre och hon har haft koncentrationssvårigheter efter att folk kallade henne för "ett missfoster, flata och lesbisk".

Hennes familj har låtit henne gå privatlektioner hemma men det blev för dyrt.

I stämningsansökan yrkas skadestånd för Holmes och hennes familj och hon hoppas att detta kommer att ändra skolans syn på homosexuella, skriver NY Daily News.