Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinna trollade sig själv – åkte in i fängelse

- 06/02/2014, 13:03 -
Är Michelle Chapman den första att bli dömd för att trolla sig själv?
1 av 3

Är Michelle Chapman den första att bli dömd för att trolla sig själv?

Faksimil

Det är dumt att trolla sig själv.
2 av 3

Det är dumt att trolla sig själv.

Hasse Holmberg / SCANPIX

Speciellt om du gör det från din egen IP-adress.
3 av 3

Speciellt om du gör det från din egen IP-adress.

TT

En brittisk kvinna tros vara den första att bli fängslad på grund av att ha trollat sig själv.

ENGLAND. Michelle Chapman, 24, skapade fejk-konton på Facebook som verkade tillhöra hennes pappa och hans fru. Från de kontona skickade hon sedan kränkande meddelanden, som ofta var av sexuell natur, till sig själv under ett helt år. 

Michelle Chapman kontaktade polisen flera gånger och menade att hon kände sig kränkt av meddelandena som hennes pappa och hans fru skickade till henne, skriver brittiska Metro.

Pappan skiljde sig

Polisen skickade flera varningar till pappan och hans hustru men eftersom meddelandena inte slutade komma startade polisen till slut en utredning i ärendet. Då hade Michelle Chapmans härjningar redan lett till att pappan och hustrun skiljt sig till följd av polisens varningar. Under utredningen upptäckte polisens IT-enhet ganska snart att kontona var skapade från Chapmans egen IP-adress.

Hon nekade först till anklagelserna men när bevisen blev för starka erkände Michelle Chapman att det var hon som låg bakom kontona. Chapman dömdes till 20 månaders fängelse och fick dessutom besöksförbud och får inte kontakta sina offer, skriver Metro.