Lördag 31 Jul
Stockholm

Dog efter ölnominering – utmanare kan åtalas

En ny viral plåga?
1 av 2
En ny viral plåga?. Foto: TT BILD
Reglerna är simpla.
2 av 2
Reglerna är simpla. Foto: Faksimil Facebook

NekNomination har spridit sig som en löpeld på nätet, men det har inte bara varit lek. Nu kan en av utmanarna straffas.

Kommentera (35)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Neknomination

Nyheter24 har tidigare skrivit om utmaningen NekNomination som från början tros komma från Australien. 

Den går ut på att snabbt svepa en stor öl för att sedan lägga upp klippet på Facebook och nominera tre vänner till att göra samma sak. 

Den som inte klarar det blir skyldig utmanaren ett sexpack med öl. Något som i Sverige förvandlats till en hel platta med öl.

NekNomination har engagerat många på framförallt Facebook och videos på unga människor som klunkar öl. Nyheter24 har också skrivit om personer som tagit det steget längre och druckit till exempel nedmalda möss och spindlar. Men i Storbritannien och Irland har leken nått nya vidder – och anses ha skördat fyra liv.

Dog efter dödscocktail

Det är fyra unga män i dessa länder som man tror ha dött till följd av att ha blandat och druckit dödliga "cocktails". Det senaste offret, Isaac Richardson, dog efter att ha druckit en blandning av vin, vodka, öl och whisky, skriver brittiska Metro.

Polis förhör utmanaren

Personen som utmanade Isaac har enligt polisen identifierats och ska förhöras så snart som möjligt, enligt Metro. Polisen förutspår dock inte att det kommer leda till anmälan. 

Kan dömas för dråp

Advokater har däremot varnat för att det finns stor chans att NekNomination-utmanare kan komma att ställas inför rätta för dråp, om det är så att deras utmaningar leder till att något går drastiskt fel. 

Kommentera (35)
Kopiera länk
Dela