Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Flicka slängdes ut från skola – för att hon hade kort hår

- 26/03/2014, 09:49 -
Sunnie får inte gå kvar.
1 av 3

Sunnie får inte gå kvar.

Faksimil ABC13

2 av 3

Faksimil ABC13

Carrol och Doris Thompson.
3 av 3

Carrol och Doris Thompson.

Faksimil ABC13

Den åttaåriga flickan får inte gå kvar på sin skola – eftersom att hon förvirrar de andra eleverna med sitt korta hår.

LYNCHBURG. Lilla Sunnie Kaile, 8, får inte längre gå till skolan med alla sina kompisar. Den kristna skolan, Timberlake Christian School, som hon brukade gå på, hävdar att hon inte får gå kvar eftersom att de andra eleverna "blir förvirrade" om huruvida hon är en flicka eller en pojke.

– Vi anser att så länge Sunnie och hennes familj inte tydligt förstår att Gud gjort henne till en flicka och hennes klädsel och beteende är anpassade till hennes gudagivna identitet så är TCS inte det bästa stället för hennes fortsatta undervisningen, skriver skolans administratör Becky Bowman i ett brev till flickans morföräldrar enligt ABC13.

"Gråter varje morgon"

Ett besked som tagit både Sunnie och hennes morföräldrar hårt.

– Hon gråter varje morgon när hon sätter sig på skolbussen, och hon gråter när hon kommer tillbaka eftersom att hon inte får vara med sina vänner, säger mormor Doris Thompson till ABC13.

"Hur kan man?"

Hennes morfar Carrol Thompson instämmer.

– Hur kan du sätta en etikett på ett barn, på en åttaåring? Hur kan du diskriminera ett barn? Det får bara inte hända, säger han till ABC13.

Skolan, som i sitt brev till morföräldrarna hänvisar till ett flertal bibelcitat, säger till ABC13 att problemet är "större än att hon har kort hår" och att hon trots att hon är en duktig student stör stämningen i klassrummet.