Jessica Dutro och pojkvännen Brian Canady.
Jessica Dutro och pojkvännen Brian Canady.

Mamma dödade fyraårig son – för att han "gick som en homosexuell"

En mamma står åtalad misstänkt för mord efter att hon ska ha slagit sin fyraårige son till döds. Anledningen var enligt åklagarna att hon trodde han var homosexuell.


Blev slagen av mamma

När skotske Scott Green kom ut inför sin familj ledde det till att han misshandlades av sin mamma.

PORTLAND. Jessica Dutro, 25, ställdes på onsdagen inför rätta i delstaten Oregon i USA. Hon har åtalats för mord sedan hon ska ha slagit sin fyraåriga son Zachary så att han fick inre skador i magen, något han senare avled av.

I rätten förklarade åklagarna att anledningen till handlingen ska ha varit att Dutro trodde att sonen "skulle bli homosexuell", skriver Oregon Live.

"Han går och talar som en"

Hon hade skickat ett meddelande till pappan där hon kallade Zachary för ett kränkande ord för homosexuella och sedan förklarade:

"Han går och talar som en. Usch".

Sedan skickade hon ett nytt meddelande där hon uppmanade pojkvännen att "jobba på" Zachary.

Erkände dråp och misshandel

Pappan Brian Canady har redan erkänt sin inblandning i det våld som ledde till fyraåringens död. Han kommer att dömas för dråp och misshandel. Dutro har åtalats för mord och misshandel, uppger Oregon Live.

Det var i augusti 2012 som händelsen ägde rum. Zachary togs till sjukhus med inre blödningar efter att ha blivit slagen i magen. Hans liv gick inte att rädda eftersom han inte fått rätt vård i tid.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!