Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Israel vill inte ha någon vapenvila

- 31/12/2008, 14:06 -

Frankrikes förslag på en vapenvila tillbakavisas.

Israel tillbakavisar internationella krav på ett tillfälligt eldupphör för att möjliggöra för humanitär hjälp att nå fram till Gaza.

Yigal Palmor, talesperson för israeliska utrikesdepartementet, säger att det är orealistiskt att förvänta sig att Israel ska gå med på ett eldupphör när det inte finns några garantier för att anfallen från Hamas kommer upphöra.

Israels säkerhetskabinett samlades under onsdagen för att diskutera det franska förslaget om en vapenvila.

–Det förslaget innehåller inga garantier för att Hamas ska sluta med sina raketangrepp, säger Palmor, enligt Al Jazeera.

Fyra israeliska medborgare har dödats vid raket – och granatattacker från Gzaremsan sedan Israel inledde sin offensiv under helgen. Vilket kan jämföras med närmare 200 dödsoffer på palestinskt håll.

Israeliska källor säger att de är ute efter en varaktig lösning snarare än ett kortsiktigt eldupphör som bara skulle leda till en upprepning av dagens situation längre fram.

Skrivet av: