Israel vill inte ha någon vapenvila

Frankrikes förslag på en vapenvila tillbakavisas.


Israel tillbakavisar internationella krav på ett tillfälligt eldupphör för att möjliggöra för humanitär hjälp att nå fram till Gaza.

Yigal Palmor, talesperson för israeliska utrikesdepartementet, säger att det är orealistiskt att förvänta sig att Israel ska gå med på ett eldupphör när det inte finns några garantier för att anfallen från Hamas kommer upphöra.

Israels säkerhetskabinett samlades under onsdagen för att diskutera det franska förslaget om en vapenvila.

–Det förslaget innehåller inga garantier för att Hamas ska sluta med sina raketangrepp, säger Palmor, enligt Al Jazeera.

Fyra israeliska medborgare har dödats vid raket – och granatattacker från Gzaremsan sedan Israel inledde sin offensiv under helgen. Vilket kan jämföras med närmare 200 dödsoffer på palestinskt håll.

Israeliska källor säger att de är ute efter en varaktig lösning snarare än ett kortsiktigt eldupphör som bara skulle leda till en upprepning av dagens situation längre fram.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rullstolsburen person dog – föll ner i pool på servicehus

Lidköping: Polisen rapporterar om brand

"Bilbrand på Svartebäcksgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Utökade EU-sanktioner mot Iran på väg

EU har påbörjat arbetet med att utöka sanktionerna mot Iran efter landets angrepp på Israel, meddelar EU:s utrikeschef Josep Borrell efter ett krismöte med unionens utrikesministrar.

Marabou återkallar mjölkchoklad efter larm

Marabous mjölkchoklad kan innehålla spår av mandel och vissa förpackningar återkallas, meddelar ägarbolaget Mondelez.

Bryssel stoppar ytterhögerns möte – kritiseras

Myndigheterna i Bryssel har stoppat ett möte med europeiska politiker från ytterhögern, med hänvisning till säkerheten. Bland talarna fanns bland andra den kontroversielle brittiske EU-kritikern Nigel Farage och Ungerns president Viktor Orbán.

Flöjtkråkan och hunden – återförenade vänner

1 timme sedan
Den osannolika vänskapen mellan en fågel och en hund i australiska Queensland får fortsätta. Kompisarna har hundratusentals följare på Instagram, men deras vänskap blev för några veckor abrupt avbruten.