Här misshandlas hon brutalt av polisen

Privatpersonerna som filmar häpnar över polisens agerande.


Vittnen rasar mot vakter

För omkring två veckor sedan berättade Nyheter24 om ett ingripande i tunnelbanan som filmades. Filmen, där vittnena rasar mot vakterna, spreds i sociala medier och många tyckte att vakterna använde för mycket våld. 

LOS ANGELES. Det var under torsdagen som trafikanter på motorväg 10 i Kalifornien lyckades filma incidenten, skriver CBS Los Angeles. En polis jagar ifatt en kvinna som går barfota på motorvägen, får ner henne på marken och slår henne upprepade gånger i huvudet. Vad som har hänt innan filmen börjar är oklart, men kvinnan gör till synes inget motstånd.  

"Typ 15 slag"

Mannen som fångade händelsen på film, David Diaz, är chockad över vad han bevittnat och kallar polisens agerande för "brutalt".

– Han bara slog och slog. Om du ser på videon så är det typ 15 slag mot huvudet, och det är inte bara små jabbar direkt. Det är väldiga träffar, och det är helt befängt enligt mig, säger Diaz till CBS. 

Efter en stund kommer ytterligare en polis till platsen och de båda sätter handklovar på kvinnan.

Polisen känner till händelsen

Flera amerikanska och brittiska medier har rapporterat om det inträffade. Många amerikaner frågar sig nu vad som hände, och varför det grova våldet användes. Polismyndigheten känner till incidenten och har sett videon. I ett uttalande säger de att händelsen nu utreds.

– När våra poliser använder våld så gör vi, enligt vår policy, alltid en utredning för att ta reda på om våldet var nödvändigt. Det kommer att göras även i detta fall, men så länge som utredningen pågår så vore det i tidigaste laget att kommentera videon utan att ha hela händelseförloppet klart för sig, säger polisen i ett uttalande, enligt CBS Los Angeles.

Se videon här (varning för starka bilder): 


USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!