Vad tycker du om det?
Vad tycker du om det? - Foto: Montage

Samm stängdes av från Instagram – för att hon var för tjock

Efter att Instagram tog bort hennes bild i underkläder rasade hon och anklagade företaget för diskriminering på grund av sin vikt och kroppsform.


Instagram

Mannen la upp en bild på sin nyligen tatuerade hund. Något som ledde till en hatstorm på Instagram. Läs mer här.  

OHIO. Samm Newman, 19, blev tillfälligt avstängd från sitt Instagram-konto efter att hon lagt upp en bild på sig själv i en bh och prickiga trosor. Det sociala nätverket tog dessutom bort bilden från hennes konto, skriver Daily News.

”Bröt mot sociala nätverkets riktlinjer”

Den självsäkra tonåringen blev upprörd över att hennes bild tagits bort från det sociala nätverket för att den ”bröt mot sociala nätverkets riktlinjer”. Nu anklagar hon Instagram för diskriminering på grund av sin vikt och kroppsform. 

– Jag blev arg och jag gick in på #bodylove och såg bilder på tjejer som är mycket mer avslöjande och lockande på sina bilder, säger Samm Newman till Daily News och fortsätter:

– Saken är den att det inte är bara jag som råkar ut för det. 

Företaget blundar

Enligt Samm Newman blundar företaget när det kommer till uppenbar pornografi och kvinnor i bikini och underkläder, eftersom alla dessa kvinnor är tunna, solbrända och har en viss dragningskraft. Så hon tog saken i egna händer och skickade skärmdumpar med bilder på vissa lättklädda och magra kvinnor till Instagram, men fick ingen respons. Då bestämde hon sig för att berätta sin historia i lokala medier.

Erkände misstag

Då kommenterade Instagram händelsen och sa att de verkligen är ledsna över deras misstag. De berättar även att kontot inte borde tagits bort. Enligt företaget återställde de Samms konto och dess innehåll så fort de var medvetna om problemet, skriver Daily News.  

/
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

1 timme sedan
Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.