Mamman hånades för sin mage – nu hyllas hon på internet

En fembarnsmamma vågade för första gången på 31 år visa sig i bikini offentligt, men möttes genast av glåpord. Nu slår hon tillbaka och hyllas på nätet.


USA. Tanis Jex-Blake är 33 år gammal och har fött fem barn. Under hela 13 år har hon inte vågat visa sig i bikini på stranden. Nu vågade hon äntligen. Men vad hände?

Genast började ett gäng på tre personer som befann sig på stranden att tala om Jex-Blake. De sa att hon "äcklade dem" och andra nedsättande saker som hon kunde höra.

Trots att hon på höll minen och verkade obrydd på stranden bröt hon i hop i bilen på väg därifrån, senare skrev hon ett inlägg som nu delats över 7 000 gånger på Facebook. I det står bland annat:

"Jag är ledsen om det 'äcklade er' att se mig sola i en bikini offentligt för första gången på 13 år. Jag är ledsen att min mage inte är platt och tight. Jag är ledsen att min mage är full av bristningar. Men jag är INTE ledsen för att min kropp har huserat, närt, skyddad och fött fem fantastiska, friska och intelligenta människor."

Hyllas

Hon uttrycker också sin frustration över de tre personernas på strandens beteende: 

"Jag kan inte hjälpa att jag tycker synd om de kvinnor som i framtiden kommer bära era barn och bli 'äcklig' när hennes kropp i era ögon förändras under den mirakulösa graviditetsprocessen".

Hennes inlägg har hyllats enormt och många hejar på henne och uppmuntrar hennes kropp och inlägg. Det har även uppmärksammats av bland annat Women Health Magazine

Se hela hennes inlägg:


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kennedy väljer Biden före Kennedy

Man häktad för attentatsplaner mot Zelenskyj

En man har häktats i Polen, misstänkt för att ha hjälpt rysk underrättelsetjänst i planer att mörda Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Flera år gammal mat hittades på äldreboende

Matvaror som gått ut för flera år sedan, smuts och gamla matrester på golvet hittades på ett äldreboende i Mölndal på måndagen, rapporterar P4 Göteborg.

Kenyas militärchef omkom i helikopterkrasch

1 timme sedan
Kenyas militärchef och ytterligare nio högt uppsatta militärer omkom i en helikopterkrasch omkring 40 mil nordväst om huvudstaden Nairobi på torsdagen.

Polisen i Luleå rapporterar om stöld

1 timme sedan
"Storheden, kvinna stoppad efter misstänkt ringa stöld i butik", skriver polisen på sin hemsida.

Kidnappad flicka befriad efter tio år

1 timme sedan
En ung kvinna har räddats från sina kidnappare i nordöstra Nigeria, tio år efter det att hon fördes bort.