Måndag 21 Jun
Stockholm

Muslimer bojkottar storbank

Barclays lägger ner välgörenhetskonto - brittiska muslimer bojkottar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Brittiska muslimer organiserar en bojkott av storbanken Barclays, världens artonde största företag alla kategorier på Forbes lista 2007.

Detta på grund av att Barclays har stängt kontona för en muslimsk välgörenhetsfond som håller till i några av världens stora terrorhärdar.

Barclays har gett fonden 30 dagar för att flytta miljontals pund, men vägrar förklara varför.

Fonden ska enligt uppgift finnas för att stödja barnhem och andra humanitära projekt i krigshärjade områden som Afghanistan, Pakistan, Palestina, Kashmir, Kosovo, Tjetjenien, Sudan, Iran och Irak.

Men Sunday Express har upptäckt att fonden också är med och finansierar kontroversiella palestinska Interpal, med kopplingar till "terror"-organisationen Hamas, vars egna konton blev stängda förra månaden av storbanken Lloyds TSB.

Vidare har välgörenhetsfonden öppet visat sina nära relationer med Al-Salah Society, en organisation som svartlistades förra året av amerikanska riksbanken för att de utpekats som en "välgörenhetsfront för Hamas terrorist agenda".

Troligtvis ligger amerikansk press bakom Barclays utspel, men saknaden efter en förklaring från banken har gjort många brittiska muslimer upprörda, och de menar att beslutet är en del av en utförlig "sionist"-attack.

Nu uppmanas muslimer runtom Storbritannien att stänga ner sina konton i protest.

Välgörenhetsfonden menar att beslutet kommer skada miljontals sårbara människor i 25 länder, och de har varnat Barclays för att deras rykte bland världens muslimer kan ödeläggas.

Ordföranden för Interpal, Ibrahim Hewitt, säger:

– Det här är det senaste fallet av islamofobi i banksektorn. Det är helt enkelt ännu en attack mot det muslimska samhället, skriver Sunday Express.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela