Storbank har ansökt om konkurs

Fler konkurser väntas.


En av USAs största banker har ansökt om konkurs. Det är den 158 år gamla Lehman Brothers-banken som har ansökt. Anledningen sägs vara att poetntiella köpare drog sig ur affären under helgen.

Det ska hållits en rad sista-minuten möten i New York för att försöka rädda banken. Förra veckan rapporterades det att banken haft förluster på 3,9 miljarder dollar det senaste kvartalet. Samtidigt skulle 1 500 tjänster avsättas, rapporterar Sky News.

Bush-administrationen har avstått från att använda skattemedel för att rädda banken. Den amerikanska finansministern Henry Paulson är mycket kritisk till att använda skattemedel för att förhindra krisen, ska en källa till Sky News ha sagt.

Samtidigt har Alan Greenspan, tidigare chef i den amerikanska centralbanken, förespått fler konkurser inom bankvärlden.

– Jag kan inte se att vi skulle ha en stor finanskris utan att den påverkade den övriga globala ekonomin. Jag tror att det är det som kommer att hända, säger Alan Greenspan till Sky News.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Äldre man vanvårdades på Attendo – dog

Trump framme vid domstolen

USA:s expresident Donald Trump har anlänt till domstolen i New York.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Örebro

"En trafikolycka har inträffat i Almby", skriver polisen på sin hemsida.

Kursras för Trump-aktien

Trump Media & Technology Group – ex-presidenten Donald Trumps mediekoncern – planerar försäljning av 21,5 miljoner egna aktier och har även anmält att man kommer att öppna för ytterligare försäljning av 146,1 miljoner aktier av befintliga ägare.

Storbråk i parlament: Ledamot slogs i huvudet

Handgemäng har brutit ut i Georgiens parlament. Bråket handlar om ett kontroversiellt lagförslag, som innebär att medier och organisationer med utländska kopplingar skulle kunna stämplas som att driva "främmande makts intressen".

Starkare detaljhandel än väntat i USA

Försäljningen inom den amerikanska detaljhandeln steg med 0,7 procent i mars jämfört med månaden före. Det var starkare än väntat.