Storbank har ansökt om konkurs

Fler konkurser väntas.


En av USAs största banker har ansökt om konkurs. Det är den 158 år gamla Lehman Brothers-banken som har ansökt. Anledningen sägs vara att poetntiella köpare drog sig ur affären under helgen.

Det ska hållits en rad sista-minuten möten i New York för att försöka rädda banken. Förra veckan rapporterades det att banken haft förluster på 3,9 miljarder dollar det senaste kvartalet. Samtidigt skulle 1 500 tjänster avsättas, rapporterar Sky News.

Bush-administrationen har avstått från att använda skattemedel för att rädda banken. Den amerikanska finansministern Henry Paulson är mycket kritisk till att använda skattemedel för att förhindra krisen, ska en källa till Sky News ha sagt.

Samtidigt har Alan Greenspan, tidigare chef i den amerikanska centralbanken, förespått fler konkurser inom bankvärlden.

– Jag kan inte se att vi skulle ha en stor finanskris utan att den påverkade den övriga globala ekonomin. Jag tror att det är det som kommer att hända, säger Alan Greenspan till Sky News.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk robotattack mot Charkiv

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

2 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.