Det finns en hel del att hitta på om man inte ska ha sex.
Det finns en hel del att hitta på om man inte ska ha sex.

Anta utmaningen – lev utan sex i ett år

Två svenskar ligger bakom den hyllade amerikanska kampanjen.


Hjärnorna bakom videon som just nu sprids över internet som en löpeld är de svenska reklammakarna Matilda Kahl och Viktor Angwald, rapporterar SVT. 

Kampanjen är skapad av ett antal amerikanska HBTQ-organisationer för att protestera mot den rådande lagstiftningen kring blodgivning. 

I Sverige får män som ligger med män lämna blod – om de inte har haft sex med en man på minst 12 månader. Och sedan årsskiftet gäller samma regler även i USA; även där måste de män som ligger med andra män leva i celibat i ett år innan de får lämna blod.

Bedöm efter individ i stället för läggning

– Inställningen kommer från 1980-talet. Med den nya teknologin är det absurt att den synen finns kvar. Samma sak gäller i Sverige, regeringen kommer undan med skitgamla principer, säger Matilda Kahl till SVT.

Istället för att kryssa i sexuell läggning vill man att blodgivare få frågor om hur hög risk ens sexliv faktiskt innebär – man ska alltså bedömas som individ och inte enbart utifrån läggning.

Se den roliga videon med det viktiga budskapet här:


/
USA
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du klara dig utan sex i ett år?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.