Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinna våldtagen av polis i Alanya

- 23/07/2015, 10:30

AP

En polisman låtsades vilja köra hem kvinnan till hotellet.

En norsk 24-årig kvinna var på semester när hon våldtogs av en polis i Alanya, Turkiet.

Natten mot måndag klockan halv 5 på morgonen, blev kvinnan och hennes kompis stoppade av en civilklädd man när de var på väg till hotellet på moped.

Körde rattfull

– Han visade oss polisbricka och pistolen och sa att jag inte fick sätta mig bak på mopeden. Han bad mig sätta mig i bilen så att han tryggt kunde köra mig till hotellet. Jag ville egentligen inte, men jag tänkte att jag måste lyda polisen, säger kvinnan till VG.

Tre och en halv timme senare blev kvinnan släppt av polisen. Nu har hon anmält honom för att ha våldtagit och pistolhotat henne.

Tvingade kvinnan röka cannabis

När kvinnan först satt sig i bilen satt det även ett barn i bilen, vilket lugnade henne lite. Senare ska mannen ha börjat dricka och släppt av barnet vid ett hotell, för att sedan stanna vid ett skogsområde där han våldtog kvinnan under pistolhot och ville få henne att röka cannabis.


– Jag sa nej och och försökte vrida mig undan. Då riktade han pistolen mot mig. Han sa att han älskade mig, fällde ner sätet jag satt i och hoppade på mig. Så våldtog han mig, säger hon till VG.

Efter våldtäkten släppte polismannen den 24-åriga kvinnan på en strand där hon tog kontakt med sina vänner som hämtade upp henne. Kvinnan anmälde våldtäkten samma dag och har undersökts på sjukhus samt haft kontakt med den norska ambassaden.

Bekräftar polisman

Tingsrätten i Alanya vill inte kommentera händelsen men de har bekräftat att det kommit in en amälan om våldtäkt av en polisman och att han tillfälligt ska ha blivit av med sin licens i en vecka.