1 av 3
- Foto: Waller County/FAKSIMIL/YOUTUBE
2 av 3
- Foto: Waller County
3 av 3
- Foto: Waller County

Ny film visar Sandra Blands tid i häktet

Myndigheterna tillbakavisar mordanklagelserna.


Myndigheterna i Texas har nu släppt fler timmars övervakningsfilm, allt för att visa på att Sandra Bland var vid liv i häktet.

Många är kritiska till att Bland som det rapporterats skulle ha begått självmord. Men de nya filmerna styrker myndigheternas rapporter.

BILDKÄLLA

I filmerna ses Bland vid liv vid inregistreringen i Waller County Jail och domare Trey Duhon menar att filmerna tillbakavisar anklagelserna om att hon inte skulle fått rätt behandling.

"Inte bara var hon vid liv och mådde väl genom hela processen, det finns inget på film som visar att hon skulle ha behandlats dåligt på något sätt", säger Duhon, enligt LA Times.

Många riktade anklagelser mot polisen och menade att det var en del av polisens orättvisa behandling av svarta personer och på sociala medier spreds misstankar om att myndigheterna skulle vara inblandade i hennes död. I filmerna syns Bland när hon kommer till häktet, visitering, inregistrering och utanför sin cell. Dock visar filmerna inget från hennes cell.


Detta har enligt Duhon lett till att flera på myndigheten fått dödshot. Några som gått ut med hot är hacker-aktivisterna i Anonymous.

"På grund av det som har sagts på sociala medier har vi attackerats. Vi är under cyberattack", sade Duhon.

BILDKÄLLA

Utanför häktet har många aktivister samlats och en av dem, pastor Hannah Bonner från St. Johns kyrka i Houston tycker att fokus borde ligga på Blands död.

"Ordningen i vilken de släpper information är till för att avleda från frågor de själva ställs emot...det är en distraktion", säger Bonner.

Sandra Bland greps av polismannen Brian T. Encinia efter hon stoppats och vägrat släcka en cigarrett. Encinia ha då ha öppnat bildörren och försökt dra ut Bland. Han ska också ha hotat att använda sin taser (el-pistol) mot henne. Efter händelsen har Encinia stängts av från patrulltjänst och ska nu utredas.

BILDKÄLLA

Hon ska ha hängt sig med hjälp av plast från en papperskorg i sin cell, vilket skadorna kring hennes hals tyder på, enligt obduktionsrapporten.

Hon ska ha uppgett till tjänstemän att hon tidigare varit deprimerad, vilket familjen tillbakavisar. Trots detta sågs hon inte som självmordsbenägen och sattes inte under bevakning. Vid obduktionen fann man också spår av marijuana i henns kropp.

BILDKÄLLA

Bland sågs senast vid liv klockan 7 den 23 juli, då hon sa att hon mådde bra, enligt en vakt. En timme senare bad hon om att få använda sin telefon.

Fallet utreds nu av både FBI och Texas Rangers.

USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.