Donald Trump tvekar kring sina tidigare vallöften.
Donald Trump tvekar kring sina tidigare vallöften. - Foto: TT

Trump ville stoppa alla muslimer från att komma till USA – nu ändrar han sig

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump öppnar för att dra tillbaka sitt löfte om att stoppa all muslimsk invandring till USA.


Republikanernas presidentkandidat och affärsmannen Donald Trump är känd för sina många kontroversiella uttalanden. Ett av de mest uppmärksammade var när han i december sa att han hade för avsikt att stoppa all muslimsk invandring in till USA, fram tills man fått reda på "vad som stod på".

Nu öppnar dock Trump för att dra tillbaka det som många uppfattade som ett vallöfte. CNN rapporterar att Trump nu säger att stoppet av muslimsk invandring bara var "ett förslag".

Donald Trump har bemötts av hård kritik från framträdande republikaner för sitt förslag. Republikanen Paul Ryan har sagt att "Flera av USA:s bästa samarbetspartners mot islamistisk terrorism har varit just muslimer", enligt CNN.

Även flera av Trumps före detta primärvalsmotståndare har kritiserat Trumps förslag och sagt att den formen av politik inte är vad partiet står för.

I en intervju med Fox News konfronteras Donald Trump och han öppnar då för att dra tillbaka det kontroversiella förslaget.

– Jag vill backa från det så fort som möjligt, men något måste hända. Det finns radikal islamistisk terrorism som vår president inte ens pratar om, sa Trump i intervjun.

Trump förklarade att om förslaget skulle gå igenom så kommer det fortfarande finnas undantag för muslimsk invandring och stängningen av gränsen är "bara tillfällig".

Tidigare har Donald Trump också kritiserats för att ha dragit tillbaka sitt vallöfte om att höginkomsttagare inte ska få betala högre skatt.

Vill du läsa mer om presidentvalet och Donald Trump? Läs om Obamas hån mot Trump.

/
USA
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du att Donald Trump blir president?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

3 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.