Torsdag 26 Maj
Stockholm

Trump ville stoppa alla muslimer från att komma till USA – nu ändrar han sig

Donald Trump tvekar kring sina tidigare vallöften.
Donald Trump tvekar kring sina tidigare vallöften. Foto: TT

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump öppnar för att dra tillbaka sitt löfte om att stoppa all muslimsk invandring till USA.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Republikanernas presidentkandidat och affärsmannen Donald Trump är känd för sina många kontroversiella uttalanden. Ett av de mest uppmärksammade var när han i december sa att han hade för avsikt att stoppa all muslimsk invandring in till USA, fram tills man fått reda på "vad som stod på".

Nu öppnar dock Trump för att dra tillbaka det som många uppfattade som ett vallöfte. CNN rapporterar att Trump nu säger att stoppet av muslimsk invandring bara var "ett förslag".

Donald Trump har bemötts av hård kritik från framträdande republikaner för sitt förslag. Republikanen Paul Ryan har sagt att "Flera av USA:s bästa samarbetspartners mot islamistisk terrorism har varit just muslimer", enligt CNN.

Även flera av Trumps före detta primärvalsmotståndare har kritiserat Trumps förslag och sagt att den formen av politik inte är vad partiet står för.

I en intervju med Fox News konfronteras Donald Trump och han öppnar då för att dra tillbaka det kontroversiella förslaget.

– Jag vill backa från det så fort som möjligt, men något måste hända. Det finns radikal islamistisk terrorism som vår president inte ens pratar om, sa Trump i intervjun.

Trump förklarade att om förslaget skulle gå igenom så kommer det fortfarande finnas undantag för muslimsk invandring och stängningen av gränsen är "bara tillfällig".

Tidigare har Donald Trump också kritiserats för att ha dragit tillbaka sitt vallöfte om att höginkomsttagare inte ska få betala högre skatt.

Vill du läsa mer om presidentvalet och Donald Trump? Läs om Obamas hån mot Trump.

Vill du att Donald Trump blir president?
Tack för din röst!
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela