Omkring 30 män våldtog tonårig flicka – la sedan ut video på sociala medier

- 27/05/2016, 14:29 -
Flickan våldtogs av omkring 30 män.
1 av 3

Flickan våldtogs av omkring 30 män.

TT

Sedan hittade hon övergreppet på Twitter.
2 av 3

Sedan hittade hon övergreppet på Twitter.

twitter.com

Flickan våldtogs av sin dåvarande pojkvän med omkring 30 övriga män.
3 av 3

Flickan våldtogs av sin dåvarande pojkvän med omkring 30 övriga män.

SANDRA QVIST

Flickan våldtogs hemma hos sin dåvarande pojkvän av omkring 30 män i hans hus.

Polis i Brasilien letar just nu efter omkring 30 män som alla är misstänkta för att ha våldtagit en tonårig flicka och sedan lagt ut en video av våldtäktensociala medier, skriver brittiska Metro.

Flickan ska enligt uppgift ha gått hem till sin pojkväns hus i Rio de Janeiro på söndagen. Sedan vaknade hon upp omringad av flera män.

Den lokala polisen letar efter omkring 30 män varav flickans pojkvän som finns med bland de misstänkta. Nu hörs flera röster som pekar på att det här är ett exempel på den våldtäktskultur som nu finns i Brasilien.

Enligt polisförhör gick tonåringen hem efter attacken och fick senare se det hemska övergreppet på Twitter. Där fanns en 40 sekunder lång video som delades friskt med många kränkande kommentarer tillhörande.

Senare stängdes kontona av och videon försvann.

Flera människorättsgrupper i Brasilien utlyser nu stora protester under de närmaste dagarna. Förenta Nationernas kvinnorättsorganisation säger att polisen måste lägga ner mycket energi på att hitta förövarna. Samtidigt som offrets identitet måste skyddas så gott det går.