Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det här flygbolaget har utnämnts till världens sämsta – fyra år i rad

- 07/06/2016, 21:39
Kim Jong-un har all anledning att se bister ut efter kalkonplaceringen.
1 av 4

Kim Jong-un har all anledning att se bister ut efter kalkonplaceringen.

tt bild / montage

Vissa av flygplanen har varit i bruk i nästan 60 år nu.
2 av 4

Vissa av flygplanen har varit i bruk i nästan 60 år nu.

tt bild

Nordkoreanska Air Koryo är sämsta flygbolaget i världen för fjärde året i rad.
3 av 4

Nordkoreanska Air Koryo är sämsta flygbolaget i världen för fjärde året i rad.

tt bild

Det är inte lätt för bubbis nu.
4 av 4

Det är inte lätt för bubbis nu.

tt bild

För fjärde året i rad tar flygbolaget hem bottenplaceringen och rankas återigen som världens sämsta flygbolag.

Nordkoreanska Air Koryo har lyckats med bedriften att utnämnas till världens sämsta flygbolag – för fjärde året i rad.

Det visar en undersökning som brittiska flygkonsultbyrån Skytrax har sammanställt, där 600 olika flygbolag utvärderades. De har bedömts efter kriterier som exempelvis effektivitet, kundservice och kvalitet på maten under flygningarna.

Faktum är att Air Koryo inte bara knep bottenplaceringen på listan, utan var också de enda i hela undersökningen som kammade hem en enda stjärna av fem möjliga, enligt Independent.

Så vad är det som gör flygbolaget så genomkasst?

Exempelvis har bolaget – som flyger till 14 olika flygplatser i sex olika länder – så gamla flygplan att en del av dem har varit i trafik sedan 60-talet.

De har dessutom inte köpt ett enda nytt flygplan under de senaste 20 åren, vilket innebär att piloterna tvingas flyga helt utan digital teknisk hjälp.

Utöver det vägs bagaget fortfarande för hand och den enda underhållningen passagerarna på planen bjuds på är på sin höjd propagandafilmer, som visar Nordkoreas ledares livsverk genom tiderna.

Redan för tio år sedan fick Air Koryo flygförbud inom EU på grund av sina skröpliga plan, men sedan fyra år tillbaka har de tillåtelse att flyga inom EU med de minst förlegade planen.

Högst upp på listan däremot hittar vi asiatiska flygbolag som har betydligt bättre koll på service och moderniteter. Där finns exempelvis japanska All Nippon Airways, sydkoreanska Asiana Airlines, indonesiska Garuda Indonesia och Singapore Airlines.

Det verkar som att den omstridda nordkoreanska ledaren Kim Jong-un har en hel del jobb framför sig för lyckas att bygga upp någon slags kreddig image efter det här bottennappet.

Kanske kan Air Koryo få lite inspiration av våra bilder från världens lyxigaste flyg? Och här kan du läsa om hemligheterna som flygbolagen inte vill att du ska få veta. Vågar du läsa?

Skulle du våga åka med världens sämsta flygbolag?