Den provocerande bilden på den misshandlade kvinnan spreds snabbt bland upprörda republikaner.
1 av 2
Den provocerande bilden på den misshandlade kvinnan spreds snabbt bland upprörda republikaner. - Foto: instagram / tt bild / twitter
Trumps valkampanj har varit kantad av skandaler.
2 av 2
Trumps valkampanj har varit kantad av skandaler. - Foto: tt bild

Det här påstås vara en misshandlad Trump-supporter – men är något helt annat

Bilden på den brutalt misshandlade kvinnan skapade kritikstorm mot demokraterna. Då uppdagades sanningen bakom den hemska bilden.


Att den pågående amerikanska presidentvalskampanjen är en ovanligt smutsig historia kommer väl inte direkt som en nyhet för någon.

Något som däremot kablades ut som en stor nyhet, var när Twitterkontot Conservative Nation la upp en bild på en fullständigt blåslagen och blodig kvinna med den här texten:

Bildkälla

Det påstods alltså att bilden föreställde en Donald Trump-supporter som hade blivit brutalt misshandlad av "fredliga" och "toleranta" demokrater.

Det hela skulle ha inträffat under en bråk som uppstod i San Jose förra veckan, då demokrater och republikaner rök ihop under en Trump-protestaktion.

Bildkälla

Hemskt, eller hur?

Problemet är bara att källkritiken i det här fallet var ungefär lika närvarande som ett gäng enhörningar på zoo.

Faktum är att bilden föreställer en sminkning inför ett TV-program.

Och det enda fysiska som hände under bråket var att några personer fick ägg kastade på sig och möjligtvis några mindre knuffar och slag. Kvinnan på bilden var inte ens där, enligt Independent.

Hon heter Samara Weaving och är en australiensisk skådespelare. Bilden på sig själv la hon upp på Instagram för att visa upp sminkningen till inspelningen av komediskräckisen Ash vs Evil Dead.

Självklart tog det inte lång tid innan bluffen upptäcktes. Och lika förutsägbart som rasistkommentarer på Chokladbollens dag så hakade Twitter på direkt och drev med republikanernas osmidighet.

Skillnaden är bara att de sparkade uppåt i stället för neråt och då blir det genast såhär kul:


Läxan för Donald Trumps uppviglande gåkompisar borde rimligtvis vara:

Fejka er egna himla misshandelssminkning nästa gång. Eller kör med rent spel, det brukar underlätta.

Bildkälla

Hakade du upp dig på det där med Chokladbollens dag nu? Då bör du definitivt ta en titt på den här smarta listan. Eller helt enkelt ta och käka en PK-boll.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du också på enhörningar?