Petter tog den här bilden på McDonalds – då hotade personal att ringa polisen

- 18/07/2016, 17:38 -
Petter fotade alla matrester och smuts på McDonalds-restaurangen – då hotade personal med att ringa polisen.
1 av 3

Petter fotade alla matrester och smuts på McDonalds-restaurangen – då hotade personal med att ringa polisen.

Privat

Enligt personal hade de inte tid att städa.
2 av 3

Enligt personal hade de inte tid att städa.

Privat

Petter Christensen
3 av 3

Petter Christensen

Privat

När Petter kom in på restaurangen fick han en chock när han såg hur smutsigt golvet var – och började ta bilder. Detta tyckte inte personalen om.

När Petter Christensen i lördagsnatt var på väg hem från festival gick han och hans vänner på McDonalds restaurangen i Tönsberg, Norge.

Klockan var fyra på natten och även om de borde vara härdade efter festival, fick de en riktig chock när de klev in på restaurangen.

Golvet var nämligen fullt av matrester.

– Det såg helt enkelt för jäkligt ut, säger Petter till norska Dagbladet.

Petter var bara en av flera som tyckte att det inte var riktgt okej att restaurangen såg ut som den gjorde. Därför började de ta bilder.

Men det tyckte inte de anställda om. Petter stoppades snabbt av personal.

– Hon sa att de hade för mycket att göra, och att jag inte skulle lägga mig i det. Hon ville inte erkänna att det såg illa ut, och sade att det var en onormal situation på grund av Slottfjelllsfestivalen. Men det är inte omöjligt att föreställa sig att det kommer finnas många människor när Slottsfjell har funnits i många år, berättar Petter.

Han ville ta fler bilder, men då hotade personalen med att ringa polisen.

Stämningen var lugn, men han reagerade på sättet han blev bemött på. Petter förstår att det blir hektiskt i samband med Slottfjellsfestivalen, men menar att personalens bemötande kunde varit bättre.

Enligt restaurangägaren Anders Spiten var den omtalade natten en av de mest besökta under hela året.

– Vi jobbade för att betjäna många av festivalens besökare som ville få en burgare mitt i natten. Som mest var det nästan 600 personer som besökte restaurangen under en timme. Det innebär att det ibland kan vara svårt att betjäna så många människor, men vi kände att alla fick vad de ville, säger Spiten till Dagbladet.

Enligt Spiten hotades Petter med att restaurangen skulle ringa polisen för att de trodde att han fotade personalen.

– Att döma av hur jag känner till situationen så hade en av mina anställda ett samtal med kunden under den mest hektiska perioden på natten. Ett alternativ för att lösa frågan var att kontakta polisen. Detta behövdes lyckligtvis inte när det blev klart att kunden inte försökte ta bild av personal eller andra gäster.

Anders Spiten säger att restaurangen tar till sig av att Petter inte blev bemött med respekt, skriver Dagbladet.