Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

​Nu börjar McDonald’s med Pokémonmeny

- 20/07/2016, 11:18

Snabbmatsjätten McDonald's ger sig in i Pokémon Go-hypen med en särskild meny.

Om du på sistone har sett ovanligt många människor ute, som rör sig i grupp och stirrar ner i sina mobiltelefoner har du antagligen vittnat någon spela Pokémon Go. Sedan spelet lanserades för snart två veckor sedan i USA har det sannerligen tagit världen med storm – spelarna tycks vara exakt överallt.

Hypen har helt enkelt inte frångått någon, särskilt inte McDonald's som nu alltså ska göra en Pokémonmeny, skriver DN.

Hypen har nämligen gjort att kursen i japanska aktier av Pokémon Go har fått ett ordentligt uppsving. På bara två veckor har Nintendoaktien fördubblats och marknadsvärdet är nu högre än Sony. Detta har flera bolag tagit nytta av, bland annat First Baking som numera äger rättigheterna till Pokémonformat bröd.

Men nu har alltså även McDonald’s gett sig in i leken. I Japan kommer de nu börja sälja en Pokémonmeny, eller ja, rättare sagt en Happy Meal med en Pokémonleksak i.

Men ännu har inte spelet kommit till Japan. Serverstyrkan kommer i dagsläget inte kunna möta den massiva efterfrågan i landet, och därför har spelet försenats, DN.

Enligt Rocketnews började McDonald's kampanj redan 15 juli och förväntas hålla på i tre veckor. Varje vecka släpps en ny leksak och i första omgången kan du bland annat få Pikachu. Gäster som köpte menyn 16-18 juli fick även en limiterad utgåva av en Pokémon-film och en specialutgåva av serietidningen.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Lovisa – Sveriges första pokéwalker och om polisen som fick göra en minst sagt intressant utryckning.