Bilden från Facebookkonversationen väcker hopp om livstecken.
1 av 5
Bilden från Facebookkonversationen väcker hopp om livstecken. - Foto: Privat / Montage
Den unga tjejen skrev i en Facebooktråd att hon hade fått något som hon tolkade som ett levnadstecken från Emilie.
2 av 5
Den unga tjejen skrev i en Facebooktråd att hon hade fått något som hon tolkade som ett levnadstecken från Emilie. - Foto: Privat
Meddelandet står markerat som läst av Emilie. Men det kan finnas en logisk förklaring till det.
3 av 5
Meddelandet står markerat som läst av Emilie. Men det kan finnas en logisk förklaring till det. - Foto: Privat
Emilie är fortfarande spårlöst försvunnen sedan den 10:e juli.
4 av 5
Emilie är fortfarande spårlöst försvunnen sedan den 10:e juli. - Foto: Privat
Det har bland annat ryktats att Emilies ska befinna sig i Sverige. Vet du något om hennes försvinnande? Hör av dig till polisen!
5 av 5
Det har bland annat ryktats att Emilies ska befinna sig i Sverige. Vet du något om hennes försvinnande? Hör av dig till polisen! - Foto: Privat

Nytt mystiskt "livstecken" på Facebook från försvunna Emilie, 18

De senaste spåren i sökandet efter försvunna Emilie Meng, 18, är bilder som enligt vissa visar att hon har kan varit aktiv på Facebook.


Mysteriet kring försvunna Emilie Meng, 18, från Danmark fortsätter att förbrylla omgivningen. Hon har nu varit saknad sedan 10:e juli.

Nu senast har en uppseendeväckande bild dykt upp från en ung tjej som har försökt kontakta Emilie. I skärmbilden från deras konversation på Facebook syns det tydligt att meddelandet har bekräftats som läst av mottagaren Emilie.



Bilden har fått många anhöriga att se det som ett levnadstecken från Emilie, vilket fick polisen att gå in och undersöka saken närmare. I en lång kommentarstråd under en status beträffande Emilies försvinnande, så diskuteras saken livligt.

Marianne Roed, polischef på Sydsjälland och Lolland Falster, bekräftade under måndagen att de kände till de rykten som florerar.

– Vi har fått några stycken, men jag kommer inte att gå in på detaljer om vad det handlar om, säger Marianne Roed till danska MetroXpress.

Hon vill inte svara på frågan om det kan ha varit polisen som har varit inne på Emilies Facebooksida och därmed fick det att se ut som att den saknade tonåringen har varit inloggad på Facebook.


Polisen har redan i ett tidigt skede haft full tillgång till Emilies profil, men har tidigare meddelat att de vill hålla sig ifrån den, för att inte ge falska förhoppningar till oroliga anhöriga, då det kan se ut som att Emilie plötsligt är aktiv där.

Nyheter24 har tidigare rapporterat om att polisen vill få in information från pantsamlare som kan ha rört sig tidigt på morgonen i Korsor där Emilie försvann.

– Vi har blivit kontaktade av några personer och sedan finns det några andra som vi behöver prata med, säger Marianne Roed till Metroxpress, utan att kunna gå in på detaljer om vem det handlar om.

Polisen varken bekräftar eller dementerar att det är de som gått in och läst meddelandet på Emilies Facebook.

Vet du något om Emilies försvinnande? Hör av dig till polisen på 114 14.

Här kan du läsa mer om försvunna Emilie Meng:

Emilie, 17, sa hej då efter en utekväll – nu är hon spårlöst försvunnen

Emilie, 17, fortfarande spårlöst försvunnen – nu utlovar familjen stor summa pengar

Mystiskt kring försvunna Emilie, 17 – polisen berättar inte allt

Polisen förbryllad över pantsamlare – vad vet han om försvunna Emilie, 17?

Emilie har varit försvunnen i tre veckor – i dag fyller hon 18 år

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.