Trumps uttalande 9/11
Ett gammalt uttalande från Donald Trump har åter uppmärksammats. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Det första Donald Trump sa efter attackerna den 11 september

Nu har återigen ett gammalt uttalande från Donald Trump uppmärksammats. Denna gång från 11 september-attackerna i USA 2001.


Donald Trump verkar ha en alldeles särskild förmåga att säga fel sak vid fel tillfällen. Detta var något som uppmärksammades 2016, i samband med 15-årsdagen av 11 september-attackerna i USA.

Under ett livesamtal med Alan Marcus på tv-stationen WWOR-TV under morgonen den 11 september 2001 sa Trump att han hade ett fönster som vette direkt mot tvillingtornen, och att han själv ha blivit vittne till hur tornen föll ner, skriver Independent.

När programledaren frågade Trump om hur läget var med hans egen skyskrapa, som ligger på 40 Wall Street alldeles i närheten av World Trade Center, svarade Trump så här:

"40 Wall Street var faktiskt den näst högsta byggnaden i centrala Manhattan".

Trump fortsatte:

"Det var den faktiskt… innan World Trade Center var den den högsta, och sen när de byggde World Trade Center blev den känd som den näst högsta, och nu är den den högsta igen. Och jag pratade precis med min personal och de sa att synen är otrolig. Det är troligtvis sju eller åtta kvarter bort till World Trade Center och ändå är Wall Street kantat av en halvmeter sten, tegel, murbruk och stål".

Donald Trump kände sig alltså nödgad att påpeka att hans byggnad nu var den högsta på centrala Manhattan.

Detta alltså samtidigt som USA just drabbats av den största terroristattacken i landets historia, skriver Independent.

Se ett klipp från samtalet här (börjar ca två minuter in):

Det är inte första gången The Trump säger något kontroversiellt; till exempel har han anklagat Barack Obama för att ha grundat IS. Dessutom har hans son också kritiserats för en del grejer – bland annat den här, något oväntade, kommentaren om sin syster.

/
USA
/
/
911
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bättre än väntat från Avanza

Risk för nya ras i danska Børsen

Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

1 timme sedan
Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.