Emilies vän efter försvinnandet: "Någon öppnade vår ytterdörr"

- 14/09/2016, 17:53 -
Sarahs vän Emilie (vänster) har varit försvunnen sedan två månader. Nu får Sarah (höger) motta hot på internet.
1 av 3

Sarahs vän Emilie (vänster) har varit försvunnen sedan två månader. Nu får Sarah (höger) motta hot på internet.

Privat

18-åriga Emilie Meng.
2 av 3

18-åriga Emilie Meng.

Privat

Emilie och Sarah var nära vänner.
3 av 3

Emilie och Sarah var nära vänner.

Privat

Emilie Meng, 18, har nu varit borta i två månader utan ett livstecken. Nu berättar hennes väninna om de obehagliga händelserna efter försvinnandet.

Dansk polis, volontärer, vänner och familj till försvunna Emilie Meng har sökt förgäves i över två månader nu utan en enda ledtråd, rapporterar danska nyhetssajten BT.

18-åriga Emilie försvann spårlöst efter en utekväll tidigare under sommaren. Hon ska ha sagt hej då till sina vänner på tågstationen runt fyratiden på morgonen. Sedan dess har ingen sett henne.

En av de vänner som var med den kvällen då de vinkade hej då till Emilie för sista gången var Sarah Minding. Sedan Emilie försvinnande har Sarah fått motta en stor mängd både hot och hat på internet.

Hatet har nu gått så långt att Sarahs mamma Marianne Midling går ut i media för att vädja till människor att sluta trakassera familjen.

– De skriver att Sarah gömmer henne, och de har till och med gått så långt att de skrivit att det var Sarah som dödade Emilie. Det är verkligen vidrigt de saker människor kan skriva, säger hon till BT.

Familjen har fått motta flera mystiska telefonsamtal från dolda nummer och de har också märkt att det ibland stryker omkring främlingar runt deras hus.

– Det händer mycket underligt runt vårt hus. Här om dagen stod vår ytterdörr plötsligt öppen. Någon måste ha öppnat den, det var väldigt obehagligt, berättar Marianne Midling för BT.

På söndag fortsätter skallgången och sökandet efter Emilie Meng, skriver BT.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att tipsbelöningen för att Emilie nu fördubblats till 200 000 danska kronor.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.