Sarahs vän Emilie (vänster) har varit försvunnen sedan två månader. Nu får Sarah (höger) motta hot på internet.
1 av 3
Sarahs vän Emilie (vänster) har varit försvunnen sedan två månader. Nu får Sarah (höger) motta hot på internet. - Foto: Privat
18-åriga Emilie Meng.
2 av 3
18-åriga Emilie Meng. - Foto: Privat
Emilie och Sarah var nära vänner.
3 av 3
Emilie och Sarah var nära vänner. - Foto: Privat

Emilies vän efter försvinnandet: "Någon öppnade vår ytterdörr"

Emilie Meng, 18, har nu varit borta i två månader utan ett livstecken. Nu berättar hennes väninna om de obehagliga händelserna efter försvinnandet.


Dansk polis, volontärer, vänner och familj till försvunna Emilie Meng har sökt förgäves i över två månader nu utan en enda ledtråd, rapporterar danska nyhetssajten BT.

18-åriga Emilie försvann spårlöst efter en utekväll tidigare under sommaren. Hon ska ha sagt hej då till sina vänner på tågstationen runt fyratiden på morgonen. Sedan dess har ingen sett henne.

En av de vänner som var med den kvällen då de vinkade hej då till Emilie för sista gången var Sarah Minding. Sedan Emilie försvinnande har Sarah fått motta en stor mängd både hot och hat på internet.

Hatet har nu gått så långt att Sarahs mamma Marianne Midling går ut i media för att vädja till människor att sluta trakassera familjen.

– De skriver att Sarah gömmer henne, och de har till och med gått så långt att de skrivit att det var Sarah som dödade Emilie. Det är verkligen vidrigt de saker människor kan skriva, säger hon till BT.

Familjen har fått motta flera mystiska telefonsamtal från dolda nummer och de har också märkt att det ibland stryker omkring främlingar runt deras hus.

– Det händer mycket underligt runt vårt hus. Här om dagen stod vår ytterdörr plötsligt öppen. Någon måste ha öppnat den, det var väldigt obehagligt, berättar Marianne Midling för BT.

På söndag fortsätter skallgången och sökandet efter Emilie Meng, skriver BT.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att tipsbelöningen för att Emilie nu fördubblats till 200 000 danska kronor.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här är hoten mot lägre ränta

Kraftigt ned i Japan

Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

1 timme sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Medieuppgifter: Israel har attackerat mål i Iran

2 timmar sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

2 timmar sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

2 timmar sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.