Vivienne satte sin son i kundvagn – det ledde till en vecka på intensiven

"Det är någonting en förälder aldrig ska behöva uppleva", säger mamman om upplevelsen.


Vivienne Wardrop, från Gold Coast i Australien, har en 10 månader gammal son, Logan, som var glad och frisk tills en dag som slutade i mer än en vecka på intensivvårdsavdelningen. Vivienne beskriver händelsen som "skrämmande".

Den nyblivna mamman satte sin son i en "barnstol" tillhörande en kundvagn och tänkte inte mer på det. Nästa dag vaknade sonen allvarligt sjuk och då började Vivienne att tänka på vad vardagliga saker kan göra med små barn.

För sajten Mamamia berättar Vivienne att Logan knappt kunde öppna ögonen och inte reagerade på någon interaktion överhuvudtaget. Mamman skrev ett långt Facebook-inlägg där hon vill påminna andra föräldrar om att vara försiktiga med små saker.

"Jag vill bara varna föräldrar för att använda barnsäten i kundvagnar utan att först torka av det eller använda en filt", står det bland annat i inlägget. Vivienne är också helt säker på att det var just det här som gjorde hennes son sjuk och fick medhåll från läkare.

Logan hamnade på intensivvård i hela åtta dagar. På grund av belastningen på hans lilla kropp fick han hjärnhinneinflammation och drog till sig adenovirus, rotavirus och salmonella. Allt snabbare torkades hans kropp ut och totalt låg bebisen på sjukhus i tio dagar. Med ytterligare två veckor hemma för att bli helt frisk.

– Det är någonting en förälder aldrig ska behöva uppleva, säger Vivienne till Mamamia och berättar att hon aldrig kommer att glömma när sonens ögon rullade bakåt och han blev svår att få kontakt med.

Efter publiceringen fick mamman flera oroliga kommentarer och meddelanden från oroliga föräldrar med en kommentar som lyder: "Jag ska använda blekmedel i hela huset".

En studie som kom ut 2011 visade att shoppingvagnar innehåller mer bakterier än en offentlig toalett. 72 procent av de studerade vagnarna innehöll fekalier och hälften innehöll e-coli.

En expert som pratat med Mamamia säger att alla sjukdomar som Logan fått antagligen inte kommer från en shoppingvagn – och att föräldrar inte ska "oroa sig i onödan".

– Visserligen kanske risken är större när det kommer till shoppingvagnar men människor ska inte sluta leva ett normalt liv.

Vivienne kommer dock aldrig att använda en vagn utan att rengöra den noga först, skriver Mamamia.

Läs också om när en främling pussade på Amys son – och då började en riktigt mardröm – eller om nya domen som gör att föräldrar kan straffas för att de byter blöja på sitt barn.

Ladda ner vår app för fler viktiga nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

AI kliver in i Instagram och Facebook

"Sträck på dig" – förhandla med banken

Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bollebygd: Polisen rapporterar om knivlagen

1 timme sedan
"Stationsvägen, Bollebygd centrum", skriver polisen på sin hemsida.

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

1 timme sedan
Missnöjet sjuder i semesterparadiset. Vissa hungerstrejkar. Tusentals andra kommer att delta i protester på Kanarieöarna – där lokalbefolkningen har fått nog av ohållbar massturism.