Läckt video avslöjar Donald Trumps förnedrande kommentarer om kvinnor

- 08/10/2016, 08:30 -

TT

I den läckta videon skryter Trump om att ta tag i, kyssa och ha sex med kvinnor.

I en läckt video från 2005 som Washington Post publicerade under fredagen uttrycker presidentkandidaten Donald Trump både sexistiska och förnedrande kommentarer om kvinnor.

I videon skryter Trump om att ta tag i, kyssa och ha sex med kvinnor samt berättar att han en gång försökte ha sex med en gift kvinna men inte lyckades.

– Jag börjar bara kyssa dem. Jag väntar inte ens. Och när du är en stjärna så låter de dig göra det. Vad du vill. Ta dem på fittan. Du kan göra vad som helst, säger han i filmen där han också säger att han ”kan göra vad han vill med kvinnor".

På Twitter reagerade Hillary Clinton snabbt på videon och skrev att det var fruktansvärt och att USA inte kan låta den mannen bli president, skriver Aftonbladet.

Senare bad Trump om ursäkt för kommentarerna i videoklippet i ett inspelat uttalande. Presidentkandidaten säger att det som sägs inte speglar den han personen är i dag och att han hade fel.

I samma uttalande försöker Trump vända det mot Hillary Clinton.

– Jag har gjort några dumma saker, men det är stor skillnad på ord och handling och Bill Clinton har utnyttjat kvinnor och Hillary har mobbat och skämt ut hans offer, säger han.

Efter att videoklippets läcktes så ha flera republikaner tagit avstånd och drar tillbaka sitt stöd.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.