Mannen och kvinnan träffades på Tinder och bestämde sig för att ses.
1 av 3
Mannen och kvinnan träffades på Tinder och bestämde sig för att ses. - Foto: Facebook/Queensland Police
26-åringen från Nya Zealand störtade mot sin död samma kväll.
2 av 3
26-åringen från Nya Zealand störtade mot sin död samma kväll. - Foto: Queensland Police
Hon ska ha känt sig så hotad av mannen att hon inte såg någon annan utväg.
3 av 3
Hon ska ha känt sig så hotad av mannen att hon inte såg någon annan utväg. - Foto: Queensland Police

Kvinna trillade 14 våningar – när hon försökte fly från sin Tinder-dejt

Tidigt på morgonen såg chockade grannar hur den unga kvinnan föll 14 våningar mot sin död efter att hennes Tinder-dejt låst henne ute på balkongen.


Den 26-åriga turisten Warriena Wright från Nya Zealand, träffade australiensaren Gable Tostee på Tinder. De båda bestämde sig för att träffas i Queensland, Australien för en trevlig kväll med festande och umgänge, skriver Metro UK.

Men väl tillbaka i Gable lägenhet blev han aggressiv och arg efter att Warriena slängt prydnadsstenar och en kikare på honom. Han ska även ha tagit strypgrepp och hållit fast 26-åringen.

Bildkälla: Queensland Police

På en ljudupptagning från en mobil som spelades upp för juryn i målet hörs Gable hota Warriena med att slänga ner henne från balkongen. Han ska sedan ha låst henne ute.

På ljudinspelningen hörs han säga: "Du ska vara glad att jag inte kastat ner dig från min balkong. Om du försöker något kommer jag slå ihjäl dig.". Grannarna vittnade under rättegången att de hörde Warriena gråtande be Gable att låta henne gå hem.

Bildkälla: Facebook

15 sekunder senare såg de chockade grannarna den unga kvinnan störta mot sin död.

Enligt åklagaren ska Gable inte ha kastat ner Warriena från balkongen, men däremot hotat henne så till den grad att hon kände att det inte fanns någon annan utväg än att försöka fly från hotellrummet genom att klättra ner.

Enligt Gables advokat blev Warriena mer och mer aggressiv mot honom innan incidenten. Och han säger även att det i detta fall inte rör sig om någon form av mord eller vållande till annans död.

Gable kan nu dömas till livstids fängelse mot sitt nekande för händelsen som inträffade i augusti 2014. Rättegången fortsätter och ännu har inget datum för dom satts, skriver Metro UK.

Nyheter24 har tidigare skrivit om svenska Elin som blev misshandlad av sin pojkvän på drömsemestern.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.