Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Video visar 20-åringen på skjutbanan – dagen innan mordförsöket på Donald Trump

- 20/10/2016, 11:14

Michael Sandford greps bara meter från presidentkandidaten när han försökte ta en pistol från en polis.

Övervakningskameran fångar 20-årige Michael Sandford när han testskjuter på en skjutbana i Las Vegas. I handen har han en Glock 17 och tömmer hela magasinet innan han lugnt går iväg.

24 timmar senare försökte Sandford ta en pistol från en polis bara meter från presidentkandidaten Donald Trump när han håller tal på ett casino i Las Vegas som en del av hans kampanj för att bli USAs nästa president.


Den dramatiska händelsen utspelade sig 18 juni men det är först nu som polisen släppt bilderna där Sanford övar inför sitt planerade mordförsök på Donald Trump.

På skjutbanan kan vem som helst för runt 250 kronor testskjuta ett vapen.

Att 20-åringen valde just en Glock 17 är inte en slump, vapnet är väldigt vanligt bland poliser välden över, även bland amerikanska poliser.


Den brittiska medborgaren Sandford greps under dramatiska former efter att han frågat en polis om han kunde komma närmare Donald Trump för att få en autograf. Sandford försökte samtidigt ta pistolen från polisen men övermannades av flera poliser på plats.

20-åringen ska ha planerat mordförsöket i över ett år, läkarundersökningar har visat att han vid tillfället var mentalt störd och befann sig olagligt i USA. Sandford avtjänar just nu ett tvåårigt fängelsestraff.

Valet i USA går nu in i sin slutfas och Nyhets24s debattör Nova-J Nilsson tycker valet är en moralisk katastrof och menar att det står mellan två lika dåliga kandidater. Läs hennes debattartikel här.