Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Trump är snart USA:s president – så mycket kommer han tjäna

- 14/11/2016, 09:42 -

Nyfiken på hur mycket USA:s nästa president kommer att tjäna? Här är Donald Trumps nya lön.

Förra veckan bestämde sig väljarna – Donald Trump kommer att bli USA:s nästa president.

Och som president har Donald Trump så klart rätt till lön, närmare bestämt 400 000 dollar om året, eller 3,6 miljoner svenska kronor.

Under sin kampanj lovade Trump flera gånger att han skulle vägra ta emot lön om han blir president, men nu avslöjar han att han inte riktigt kan hålla det löftet.

– Jag tror att jag enligt lagen måste tjäna minst en dollar om året, så det får bli vad jag tjänar. Men jag vet inte ens vad det kommer bli, sa miljardären i en intervju med CBS 60 Minutes.

Reportern Lesley Stahl påminde då Trump om att det handlade om att ge upp 400 000 dollar om året.

– Nej, jag kommer inte ta ut lönen. Jag kommer inte ta den, svarade då den blivande presidenten.

Donald Trump, som beräknas ha en förmögenhet på 3,7 miljarder dollar, blir inte den första presidenten som säger nej till lön.

Även John F Kennedy som var president i början av 60-talet och 30-talspresidenten Herbert Hoover struntade i sina löner, och skänkte i stället till välgörenhet, skriver The Independent.

Vill du veta hur mycket Sveriges statsminister Stefan Löfven tjänar? Läs om det här.

Det har bara gått några dagar sen valet, men Trump har redan hunnit ändra sig i flera viktiga frågor – läs mer om det här.