Drygt en miljon flyktingar från Syrien och Afrika kom till Tyskland under 2015. Nu byggs en mur strax utanför München för att separera flyktingarna från de boende i området. (Bilden till vänster är från den grekiska ön Lesbos, 2015)
1 av 2
Drygt en miljon flyktingar från Syrien och Afrika kom till Tyskland under 2015. Nu byggs en mur strax utanför München för att separera flyktingarna från de boende i området. (Bilden till vänster är från den grekiska ön Lesbos, 2015) - Foto: TT BILD / Faksimil Youtube
Här byggs muren.
2 av 2
Här byggs muren. - Foto: Google Maps

5 saker du måste veta om muren i Tyskland – ska hålla flyktingar ute

Berlinmuren föll för 27 år sedan. Nu byggs en ny mur i Tyskland, för att hålla flyktingar borta från allmänheten.


Det är ganska exakt 27 år sedan Berlinmurens fall.

Muren byggdes 1961 av Östtyskland för att stoppa flykten av östtyska medborgare till väst via Västberlin. Den kallades officiellt för "antifascistiska skyddsvallen" i Östblocket.

De långa svåra åren har satt sina spår, men uppenbarligen inte tillräckligt för att se till att det inte sker igen.

Nu byggs nämligen en ny mur i Tyskland, precis som Donald Trump själv har lovat att göra på gränsen mellan USA och Mexico under sin kommande tid som president.

Här är 5 saker vi vet om muren:

1. Muren byggs i Neuperlach Süd utanför staden München i Tyskland.

Google Maps

2. Enligt stadens talespersoner byggs muren efter att klagomål har inkommit från boende i området, i samband med att de har blivit grannar med 160 flyktingar.

Faksimil Youtube

3. Argumentet för att få bygglov var att de boende i området var rädda att värdet på deras bostäder skulle sjunka, på grund av liv och läten från flyktingboendet.

Faksimil Youtube

4. De hus som befinner sig närmast flyktingboendet ligger ungefär 25 meter bort och hemmen skiljs åt av en väg.

Faksimil Youtube

5. När muren är färdigbyggd våren 2017, så kommer den vara högre än Berlinmuren. Det var en domare i München som godkände bygglovet för muren.

Faksimil Youtube

Drygt en miljon flyktingar kom till Tyskland under 2015, vilket gör landet till huvuddestinationen för människor som är på flykt från Syrien och Afrika.

Guido Bucholtz, vice distriktsordförande i Neuperlach Süd, anser att muren utanför Müchen är totalt vansinne och att han blev rädd när han såg "monstret till mur".

– När vi har diskuterat integrationsfrågor så var det något helt annat jag föreställde mig. Det här gör mig väldigt illa till mods, säger Guido Bucholtz till Independent.

Här kan du se ett bildspel med 50 gripande bilder från tiden med Berlinmuren, som vi aldrig får glömma.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Minns du Berlinmurens fall?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Norsk räktrålare drog upp död kropp

C: KU-anmäler Kristersson och Pourmokhtari

I bästa fall har regeringens klimatredovisning varit vilseledande, i sämsta fall är det rena lögner, anser Centern. Nu KU-anmäls statsminister Ulf Kristersson (M) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).

Bjuder in alla partiledare om hot mot EU-val

Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in alla partiledare till ett möte med det Nationella säkerhetsrådet för att informera om risken för otillbörlig påverkan inför EU-valet i juni.

Miljöpartiet KU-anmäler Bohlin

Miljöpartiet KU-anmäler ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M). Detta efter hans agerande i samband med att en anställd avskedades från Energimyndigheten.

Storm slår hårt mot Ukrainas sköra elsystem

Tiotusentals människor är utan ström i Ukraina sedan starka stormvindar och skyfall lett till ytterligare skador på landets energiinfrastruktur.

Samband mellan sprängningar utreds – kvinna dog

Åklagare ser samband mellan den dödliga explosionen i Storvreta och sprängningar i Hässelby respektive Linköping i september. Ärendena utreds nu ihop.