Bilden visar hur Kobach håller i en hög med papper.
1 av 4
Bilden visar hur Kobach håller i en hög med papper. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Pappren har överskriften "Kobachs strategiplan för de första 365 dagarna" och verkar helt enkelt vara en plan för USA:s migrationspolitik.
2 av 4
Pappren har överskriften "Kobachs strategiplan för de första 365 dagarna" och verkar helt enkelt vara en plan för USA:s migrationspolitik. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Kris Kobach.
3 av 4
Kris Kobach. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Dokumenten.
4 av 4
Dokumenten. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Här är bilden som kan avslöja Donald Trumps hemliga planer

En bild säger mer än tusen ord, brukar det heta. I det här fallet verkar den säga en hel del om Donald Trumps framtida migrationspolitik.


Bilden föreställer USA:s blivande president Donald Trump och delstaten Kansas statssekreterare Kris Kobach. Kobach är med i Trumps övergångsteam till presidentskapet och ger råd när det gäller USA:s migrationspolitik. Han sägs också vara aktuell för att leda USA:s inrikessäkerhetsdepartement.

Kris KobachKris Kobach. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Bilden, som är tagen av en fotograf från nyhetsbyrån AP i söndags vid ett klubbhus till Trump National Golf Club, visar hur Kobach håller i en hög med papper.

Pappren har överskriften "Kobachs strategiplan för de första 365 dagarna" och verkar helt enkelt vara en plan för USA:s migrationspolitik, skriver attn.com.

Donlad Trump Kris KobachDonlad Trump och Kris Kobach. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Om man zoomar in på bilden avslöjas även delar av vad som står på den första sidan.

Bland annat verkar det handla om en plan på hur man ska hitta alla invandrare från "högriskområden". Texten avslöjar också att det verkar finnas planer på att använda en lag från 1980 som handlar om att minska flyktingar från Syrien som kommer till USA – till noll.

Detta går tvärt emot vad Obama och hans administration har jobbat för, nämligen att låta fler flyktingar från Syrien komma till USA.

DokumentenDokumenten. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Tidningen The Los Angeles Times har skrivit ner vad som syns av texten, men det som kanske sticker ut mest med planen är att man verkar vilja "uppdatera och återinföra" ett program som heter NSEERS (National Security Entry-Exit Registration System).

Programmet tillsattes efter 11 september-attackerna 2001 och gjorde så att män över 16 år som kommer från 25 utvalda länder – däribland flera där många muslimer bor – ska skulle tvingas lämna sina fingeravtryck samt förhöras när de skulle in i USA. Faktum är att Kobach själv hjälpte till att genomföra programmet då.

NSEERS har kritiserats av the American Civil Liberties Union som bland annat sagt att det ledde till att "regeringen inte uppnådde en enda terroristrelaterad dom", och att tusentals män från länder där det bor många araber och muslimer deporterades på grund av programmets "svårbegripliga regler", skriver attn.com.

Programmet togs ur bruk 2011, men nu verkar det som att det finns på agendan att införa det igen.

Läs också om det hemliga tecknet som får folk att tro att Donald Trump är Illuminati, eller om varför experten tror att hans tid som president riskerar att bli kort.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du Trump blir en bra president?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

1 timme sedan
Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

1 timme sedan
Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.