Lördag 24 Jul
Stockholm

Mette blev brutalt misshandlad av sin pojkvän: "Jag tänkte att det var okej"

Mette blev misshandlad av sin pojkvän.
1 av 3
Mette blev misshandlad av sin pojkvän. Foto: Facebook
Nu vill hon uppmana andra kvinnor att anmäla.
2 av 3
Nu vill hon uppmana andra kvinnor att anmäla. Foto: Facebook
Mette Manova.
3 av 3
Mette Manova. Foto: Facebook

Mette uppmanar nu andra kvinnor som blivit misshandlade i en relation att anmäla.

Kommentera (43)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Danska Mette Manova levde med sin före detta pojkvän som misshandlade henne alldeles för längre, det skriver hon i ett uppmärksammat inlägg på Facebook, som även danska BT rapporterat om.

I inlägget har hon publicerat flera bilder på skadorna som pojkvännen orsakade henne under de gånger han misshandlade henne.

"Jag blir upprörd när jag tänker på hur vanligt det är med våld i relationer. Jag blir också upprörd när jag tänker på att jag själv lät det hända flera gånger, då jag tänkte att det var okej och rapporterade inte det." skriver Mette i inlägget på Facebook.

Bildkälla: Facebook

– Det har funnit sådana inlägg tidigare, där det var varit mer våldsamt än det jag har varit med om. Men det är viktigt att påpeka att man inte behöver stå med en bruten näsa, för det påverkar en, säger hon till danska BT och fortsätter:

– Jag hade aldrig kunnat tro att mitt inlägg skulle nå så många personer.

Efter inlägget på Facebook har många kvinnor hört av sig till Mette och berättat sina historier. Hon vill nu uppmana fler kvinnor att anmäla misshandeln och berättar att hon inte ångrar att hon tillslut gjorde det.

Mette berättar att anledningen till att hon skrev inlägget var att hon vill nå ut till kvinnor som är eller har varit i samma situation.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler intressanta nyheter.

Kommentera (43)
Kopiera länk
Dela