Jessica såg 80-åring stå vid vägkanten – förändrade hans liv

Jessica stannade sin bil för att prata med paret. Ett år senare var det bara gubben. Det hon då gjorde skulle förändra allt.


För ungefär ett år sedan var Jessica Pittman ute och åkte med sin bil i den lilla staden Gulfport i delstaten Mississippi i USA. Plötsligt fick hon syn på en man och en kvinna som stod vid en korsning och sålde fnöske, små träbitar som används för att göra upp eld.

Bildkälla: Facebook

Jessica Pittman stannade sin bil för att prata med dem. Det visade sig att de hette Kenneth och Helen Smith och var ett par sedan över 30 år tillbaka. Tyvärr hade Helen drabbats av lungcancer och nu sålde de sitt fnöske för att ha råd med sjukhusräkningarna för hennes behandling.

– Hon var här bredvid mig. Hon brukade sitta och vinka till alla människor som åkte förbi, säger Kenneth Smith till tv-kanalen WLOX.

När Jessica Pittman hade pratat klart med paret satte hon sig i sin bil igen och körde vidare. Men ungefär ett år senare åkte hon åter samma väg. Hon fick då syn på gubben igen. Den här gången stod han dock där ensam.

Bildkälla: Facebook

Den här gången förklarade Kenneth Smith att hans fru hade gått bort för några veckor sedan. Han var förkrossad över sin frus bortgång, men ändå fast besluten att fortsätta att sälja fnösket vid vägkanten. För även om hans fru var borta – var inte sjukhusräkningarna det.

Då gjorde Jessica Pittman något som skulle förändra gubbens liv.

Hon tog nämligen några bilder på Kenneth Smith där han stod där i sin stråhatt, och la sedan ut dem på Facebook tillsammans med en text om vad som hade hänt. I texten uppmanade hon även folk att åka förbi och köpa fnöske av honom.

"Mitt hjärta går sönder varje gång jag åker förbi honom. Han vinkar åt varenda bil som åker förbi. I fredags stod jag vid stoppskylten medan ett begravningsfölje åkte förbi. Då stod han där alert med sin stråhatt över sitt hjärta. Älskvärd person. Jag kan inte köpa allt! Hur som helst… vi kan alla avvara fem dollar för att hjälpa denna fina man", skrev hon på Facebook.

Inlägget fick enorm spridning, och folk började åka till Kenneth Smith för att både visa och ge sitt stöd.

Hans son startade även en insamling på nätet som just nu är uppe i nästan 900 000 kronor.

– Det får mig att tro att vi lever i ett bra land och att detta är en del av det, säger Kenneth Smith tv-kanalen WLOX.


Läs också om mannen som vann gratis brownies livet ut efter ett skämt på Facebook – och sedan gjorde något riktigt fint.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du skänka pengar till välgörenhet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Åklagaren: Tonåringarna var på plats vid mordet

Polisen i Flen rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka söder om Flen", skriver polisen på sin hemsida.

Så lever Ludmila Engquist i dag – 23 år efter dopingskandalen

Den tidigare friidrottaren Ludmila Engquist vann både VM-guld och OS-guld innan hon erkände att hon dopat sig. Nyheter24 har tagit reda på vad svenskarna googlar mest om den före detta stjärnan.

Flodhäst dök upp i villakvarter: "Blev livrädd"

Invånare i Kapstadenförorten Grassy Park fick en rejäl överraskning i helgen. Nedför gatan strosade en flodhäst.

Rejält lyft för rysk oljeexport i april

Oljeexporten från Ryssland – en viktig intäktskälla för att finansiera Vladimir Putins invasionskrig mot Ukraina – rusade i höjden förra veckan. Man får gå tillbaka ett år i tiden för att hitta större veckoflöden av olja från de ryska hamnarna.

Kristersson varnar för eskalering i Mellanöstern

Den explosiva situationen i Mellanöstern är en av de viktigaste frågorna när EU-ledarna möts för ett extrainsatt toppmöte i Bryssel. En eskalering skulle snabbt kunna bli okontrollerbar, säger statsminister Ulf Kristersson (M).