Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Brevbärare fick mystiskt meddelande på paket – räddade tillfångatagen kvinna

- 13/12/2016, 08:13 -
Mannen höll sin partner fånge i parets hem när brevbäraren slog larm.
1 av 3

Mannen höll sin partner fånge i parets hem när brevbäraren slog larm.

Polisen/TT

Brevbäraren såg ett paket där det stod "ring 911".
2 av 3

Brevbäraren såg ett paket där det stod "ring 911".

TT

Mannen sitter nu häktad mot en borgenssumma på 100 000 dollar.
3 av 3

Mannen sitter nu häktad mot en borgenssumma på 100 000 dollar.

Polisen

En brevbärare hyllas nu som en hjälte efter att han slagit larm efter att han fått ett paket där det stod "ring sos-alarm".

Brevbäraren från UPS besökte familjens hus för att hämta ett paket som skulle skickas. På paketet hade någon skrivit "ring 911", alltså det amerikanska larmnumret, skriver New York Post.

Brevbäraren bestämde sig direkt för att ringa polisen som under torsdagen kom till huset i Missouri, USA, med ett SWAT-team. Väl där hittade de en kvinna som hölls fånge av sin man tillsammans med parets treåriga dotter.

Enligt förhör med mamman var det förra måndagen som mannen tagit hennes nycklar, nekat henne att använda telefonen och förbjudit henne från att lämna huset. Han ska även ha dragit in henne i håret när hon försökte fly.

Han ska även ha misshandlat henne, hotat henne med en pistol mot tinningen och utsatt henne för sexuella övergrepp. Parets barn var under större delen av tiden som övergreppen skedde inlåst i ett annat rum.

Bildkälla: Polisen

Brevbäraren som räddade kvinnan har tyvärr inte kommenterat sin insats i media. Istället har amerikanska myndigheter nu gått ut med ett officiellt uttalande där de säger:

"Vi är tacksamma över att brevbäraren, med nästan tio års erfarenhet, agerade enligt regelboken när han såg någon i en utsatt situation. Våra brevbärare är väldigt vana vid rutterna och vana att ha uppsikt över sin omgivning", skriver de.

Mannen sitter nu anhållen för misshandel, sodomi, våldsamt motstånd, olaga användande av vapen och för att ha utsatt ett barn för fara. New York Post skriver även att borgenssumman är på 100 000 dollar, motsvarande 914 000 svenska kronor.

Nyheter24 har tidigare skrivit om den försvunna kvinnan som hittades fastkedjad i en container på en tomt och Colleen som blev kidnappad när hon var 20 år och hölls fången i sju år.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.