Söndag 16 Maj
Stockholm

Hollywood-skådespelare streamade sitt självmord – direkt på Facebook

En av skådespelarens släktingar ringde polisen när streamingen dök upp på Facebook, men polisen hann inte dit i tid.
1 av 3
En av skådespelarens släktingar ringde polisen när streamingen dök upp på Facebook, men polisen hann inte dit i tid. Foto: Instagram
Bowdy hade flyttat till Hollywood för att satsa på sin karriär som skådespelare.
2 av 3
Bowdy hade flyttat till Hollywood för att satsa på sin karriär som skådespelare. Foto: Instagram
Totalt har han varit med i nio filmer.
3 av 3
Totalt har han varit med i nio filmer. Foto: Instagram

Bara några dagar tidigare hade han blivit gripen, misstänkt för sexuella övergrepp.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den 33-årige skådespelaren Frederick Jay Bowdy tog sitt liv i måndags – och livestreamade det på Facebook. Klockan halv sex på morgonen startade han livestreamingen, och sa till de som tittade att han skulle ta sitt liv.

En släkting som befann sig i en annan stad såg på Facebook vad som höll på att hända, och ringde polisen. Polisen hann dock inte till platsen i tid, och en timme efter att livestreamingen hade startats konstaterade de att Frederick Jay Bowdy var död – efter att ha skjutit sig själv, skriver Daily Mail.

Bara några dagar tidigare hade skådespelaren gripits av polisen, misstänkt för sexuella övergrepp. Han släpptes mot borgen en dag efter gripandet.

Bildkälla: Instagram.

Bowdy hade flyttat till Hollywood för att satsa på en karriär som skådespelare. För ett år sedan var han med i filmen Prepper och var nu mitt uppe i att filma dramat Going Vertical. Totalt hade han varit med i nio filmer. Vid sidan av jobbet som skådespelare jobbade han som exotisk dansare.

Bowdy hade sex små barn och en fru. En vän till frun har startat en Gofundme-kampanj i ett försök att samla in pengar för att hjälpa änkan och de sex barnen ekonomiskt efter det tragiska som skett.

Facebook har tagit bort videon.

" Vårt team jobbar dygnet runt med att se över det material som anmäls av användare och vi har system för att se över material som är känsligt för att det ska åtgärdas snabbt", skriver de i ett meddelande, enligt Daily Mail.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Borde Facebook ta större ansvar?
Tack för din röst!
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela