Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Låter Trumps nya förslag bekant? Här är svaret varför.

- 01/03/2017, 21:39 -

Ett av de förslag som Donald Trump föreslagit infördes också av Adolf Hitler precis innan andra världskriget bröt ut.

Det var ett av de första förslagen som Donald Trump skrev på efter att han tillträtt som USA:s 45:e president – nämligen att det regelbundet ska släppas listor över invandrare som begått brott i landet, skriver Independent.

Under ett tal förklarade Trump mer om sitt förslag:

– Jag har beordrat Department of Homeland Security att skapa en myndighet som ska hjälpa amerikanska brottsoffer. Initiativet ska kallas för Voice – Victims Of Immigration Crime Engagement. Syftet är att ge en röst till dem som har ignorerats av våra medier, och tystade av personer med en speciell agenda, sade Trump.

Redan då var det flera personer som påpekade att det här inte var första gången som en sådan här lag infördes i ett land. Nazitysklands ledare Adolf Hitler publicerade även han listor över kriminella invandrare.

I tidningen "De kriminella judarna" publicerades bilder på judar som begått brott, tillsammans med brottet de begått. Enligt professorn och författaren Richard Weikart handlade det om en inställning till en hel folkgrupp

– 1943 skickade nazisterna ut ett meddelande till den tyska pressen som löd: "Judar är kriminella i sin läggning. Judarna är inte en nationalitet så som andra nationaliteter, de bär med sig kriminaliteten genom arv", förklarar Weikart.

Så det kanske är hög tid för president Trump att kolla i backspegeln så han inte gör samma misstag som andra genom historien – för det kan leda till riktigt obehagliga konsekvenser, skriver Independent.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att flera stora medier portades från Vita husets pressträff och att Trump nu uttalat sig om vem som är världens vackraste kvinna.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Känner du dig orolig för att Trump är president?