Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lärare fick åka till sjukhuset efter att ha smakat på elevs kaka

- 03/07/2017, 15:59
Läraren Marit blev bjuden på kaka – och började känna sig illamående och snurrig.
1 av 3

Läraren Marit blev bjuden på kaka – och började känna sig illamående och snurrig.

Privat/TT

Det visade sig att kakorna innehöll cannabis.
2 av 3

Det visade sig att kakorna innehöll cannabis.

TT

Nu är hon arg och ärendet är polisanmält.
3 av 3

Nu är hon arg och ärendet är polisanmält.

Privat

Efter skolavslutningen i den norska byn så började läraren Marit att må dåligt. Förklaringen var att hon blivit lurad att äta cannabis.

Läraren Marit Mjøen började efter en skolavslutning på Meldal Videregående Skole i norska Sør-Trøndelag må riktigt kasst. Det visade sig senare bero på en kaka som en elev bakat – och som innehöll en väldigt udda ingrediens.

– Jag blev illamående och kände mig dålig. Tankarna snurrade angående vilken sjukdom det kunde handla om, säger läraren till norska lokaltidningen Sør-Trøndelag.

Privat. Läraren i fråga.

Läraren tyckte inte att kakan var särskilt äcklig, men att "den smakade lite udda och varken var söt eller salt". När hon uppsökte sjukhuset senare visade det sig att hon fått i sig cannabis

Eleven hade alltså serverat sin lärare en kaka som bakats på cannabisolja, en så kallad "edible". Och som ger ett liknande rus som att röka marijuana.

TT Bild

Marit jobbar också som lokalpolitiker och när hon skulle medverka vid ett möte efter skolavslutningen så trodde hennes kollegor att hon fått ett blodtrycksfall och placerade henne på en stol med fötterna i vädret.

Nu är hon riktigt arg och kallar det hela för "trolöshet mot huvudman". Polisen undersöker också ärendet som ett brott, skriver Nettavisen.

I Sverige dömdes en kvinna som ätit av en kaka som hon fått på krogen – och som även den innehöll cannabis.

TV: Danny Saucedo om cannabis: "Otroligt mycket fina egenskaper"

Borde eleven straffas?