Ordväxlingarna mellan Trump och Nordkorea kan leda till farliga konsekvenser, menar experter.
Ordväxlingarna mellan Trump och Nordkorea kan leda till farliga konsekvenser, menar experter. - Foto: TT/Wikimedia (Collage)

Experter: Donald Trumps uttalande kan starta kärnvapenkrig

Det har varit hårda ordväxlingar mellan USA och Nordkorea – och nu menar experter att Donald Trumps uttalande kan leda till krig.


Situationen mellan USA och Nordkorea har den senaste trappats upp till vad som beskrivs som en "farligt situation". 

I tisdags så hotade USA:s president Donald Trump med att om Nordkorea fortsätter att hota USA så kommer de bemötas med "eld och ursinne av ett slag som världen aldrig tidigare sett", skriver bland annat Politico.

TT

Det uttalande gick inte väl hem hos Nordkoreas diktator Kim Jong-Un som nu har hotat med att eventuellt attackera Guam där USA har en militärbas. Det har meddelats via landets militär.


Nu möts Donald Trump av arga blickar då hans uttalanden beskrivs av John Mecklin, redaktör för Bulletin of the Atomic Scientists, som "ett av de dummaste och farligaste uttalanden jag har någonsin hört en amerikansk president göra", skriver Huffington Post

Samtidigt rapporterar Washington Post att Nordkorea byggt en kärnvapenspets som får plats i en långdistansrobot.

TT

Många oroliga röster tror nu att en konfrontation mellan länderna snart är oundviklig om inte någon part lugnar ner sig.

Läs också om 5 saker som kan innebära slutet för Trump som president.

TV: 17 bilder som visar varför Trump borde skriva under klimatavtalet

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du att det kommer bli krig?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

Räddningspersonal har fört bort en person på bår efter att en brand släckts utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, rapporterar AP.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.