De misstänkta terrorbrödernas liv på Facebook

Den misstänkta terroristens Facebook har en del material som är våldsamt och obehagligt. Även hans brors Facebook pryds av skumma bilder och inlägg.


En av männen som misstänkts för terrordådet i Barcelona heter Driss Oukabir, 28. 

Polisen bekräftade under torsdagskvällen att han har gripits misstänkt för inblandning i attentatet. Mannen har överlämnat sig själv till polisen och hävdar att han är oskyldig och att hans bror Moussa, 17, har stulit hans identitetshandlingar och hyrt bilen i Driss namn, skriver Aftonbladet

Hans version utreds nu av polisen i TV-kanalen RTVE.

– Terrorbilen hyrdes av min bror i mitt namn, rapporterar spanska RTVE.

Under fredagen meddelade polisen att de tror att 17-åringen kört fordonet som användes i terrorattacken

Bildkälla: Facebook

På Driss Oukabirs potentiella Facebook-konto har han publicerat en del upprörande bilder med vapen och våldsamt innehåll. Dessutom skrevs ett inlägg inatt, flera timmar efter attacken och gripandet, där det stod "Död, död, död, varför är de rädda för döden?" Driss Oukabirs Facebook-konto raderades under fredagen.

 Bildkälla: Facebook

Bildkälla: Facebook

Obehagliga bilder på män med vapen och inlägg med skumma texter som bland annat hänvisar till död och Gud löper längs hela Driss Oukabirs Facebook-vägg. Även bilder på skadade djur syns i bildbiblioteket. 

Bildkälla: Facebook


Bildkälla: Facebook

Bildkälla: Facebook

Hans brors Facebook-konto hade också en del skumt innehåll. 

Facebook. Moussa är 17 år gammal.

Där hade Moussa bland annat skrivit ett inlägg den 26 november 2016 där det står "Döda de otrogna och behåll endast muslimer." Moussa är bosatt i Barcelona och under fredagen gick polisen ut med att han är den misstänkte föraren av fordonet.

Bildkälla: Facebook

Minst 14 personer uppges ha dödats och 100 skadats. Personer från 24 olika länder har drabbats i dådet, som enligt polisen är en terrorattack. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

EU-sanktioner mot "extremistiska" bosättare

EU inför sanktioner mot fyra "extremistiska" israeliska bosättare och två organisationer på ockuperade Västbanken.

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Försäkringskassan har gått ut med ett varningsmeddelande till 20 000 medborgare som fått ett extra bostadsbidrag. Utbetalningen som ska ha gjorts den 10 april kan mycket väl vara helt felaktig, och du som fått pengarna kan vara tvungen att betala tillbaka pengarna.

Trump Media varnar för nakenblankning

Börsnoterade Trump Media & Technology Group har varslat Nasdaqbörsen om att det kan ha förekommit otillåten marknadsmanipulation av bolagets aktie – med så kallad nakenblankning, rapporterar tv-kanalen CNBC.

Då höjer HBO Max priset, inför reklam och byter namn

I samband med att HBO Max byter namn till bara Max görs en rad förändringar. Exempelvis införs ett reklamabonnemang. För de som inte vill se reklam höjs avgiften rejält.

Støre möblerade om bland ministrar

Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har möblerat om i sin regering.