Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kravaller i Moldavien

- 07/04/2009, 12:36 -

Demonstranter i Moldavien kastade i dag sten och krossade fönster.

Demonstranter i Moldavien kastade sten och krossade fönsterrutor i ett försök att storma presidentpalatset i Chisinau på tisdagen.

Bråk pågick mellan poliser och oppositionella som försökt storma palatset. Polisen skjuter tårgas mot demonstranterna, rapporterar Reuters.

Flera poliser har skadats i sammandrabbningarna, uppger AFP.

Enligt Reuters har delar av kravallpolisen som vaktar presidentpalatset dragit sig tillbaka. Från byggnaden skjuts dock med tårgas och vattenkanoner mot demonstranterna.

Redan i måndags demonstrerade omkring 10 000 personer mot de preliminära resultaten från parlamentsvalet i söndags, då det regerande Kommunistpartiet vann en klar seger.

Sedan 99 procent av rösterna räknats stod Kommunistpartiet på 49,96 procent av rösterna, mot 12,8 för Liberala partiet, 12,3 för Liberaldemokraterna och 9,8 för alliansen Vårt Moldavien.

Räknat i antal parlamentsledamöter ger det kommunisterna åtminstone 60 av de 101 platserna i parlamentet. Om partiet når 61 mandat får det tillräcklig majoritet för att självt besluta om vem som ska vara landets president.

Ett officiellt slutresultat väntas under onsdagen.

Skrivet av: