Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu kan du köpa den värsta Muhammedkarikatyren

- 07/04/2009, 22:22 -

2000 kronor och du kan äga Muhammed-teckningen där profeten har en bomb som turban.

Upplopp. Förstörelse. Handelsbojkotter. Nedbrända ambassader. Mer än 100 döda i våldsamma demonstrationer. Publicister och konstnärer dödshotades.

Året var 2005 och den 30 september hade danska Jyllands-Posten tagit det redaktionella beslutet att publicera tolv skämtteckningar på profeten Muhammed.

Nu, fyra år efter, kan du beställa en signerad kopia av den mest kontroversiella teckningen och som den islamska ilskan världen över fokuserade på – profeten Muhammed med en bomb som turban.

I ett samarbete med konstnären, Kurt Westergaard, har danska- och internationella tryckfrihetssällskapet tryckt upp 1000 kopior av teckningen, går det att läsa på internationella tryckfrihetssällskapets hemsida.

Frågan är om detta kommer att sätta fler käppar i hjulet för den tillträdande danske Natochefen, Anders Fogh Rasmussen, vars lämplighet ifrågasatts av muslimska länder på grund av karikatyrerna.

Själv uppgav den danske statsministern på måndagsförmiddagen att han inte tänker be om ursäkt för Muhammedkarikatyrerna.

–Hör nu på. I Danmark ber vi inte om ursäkt för att vi har yttrandefrihet, sade Fogh till danska och turkiska journalister innan konferensen i Istanbul öppnades.

Skrivet av: