Onsdag 19 Jan
Stockholm

Expert: Det här gör det riktigt svårt att bevisa Peter Madsens förklaring

Rättsmedicisk expert tror att Peter Madsens nya förklaring kommer bli omöjlig att bevisa.
Rättsmedicisk expert tror att Peter Madsens nya förklaring kommer bli omöjlig att bevisa. Foto: TT

Peter Madsen hävdar att Kim Wall dog av kolmonoxidförgiftning. Men en rättsmedicinsk experter tror att det blir omöjligt att bevisa.

Kommentera (25)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under gårdagen fick "ubåts-dramat" en ny vändning. Peter Madsen erkände att han styckat den svenske journalisten Kim Wall. Dessutom lade han fram en ny förklaring till hur Wall dött – genom kolmonoxidförgiftning

TT

En rättsmedicinsk expert hävdar nu att det kan vara riktigt svårt att bevisa om det är sant eller inte, skriver nyhetsbyrån Ritzau via BT. Anledningen är att kroppen legat så pass länge i vattnet.

– Det vi kan se vid en kolmonoxidförgiftning är att likfläckarna blir mer röda, istället för den rödblå färg de vanligtvis har. Men eftersom det tog så lång tid att hitta kroppen blir det svårt att hitta tecken på förgiftning, säger Peter Thuus Knudsen, vice statsobducent vid Syddansk Universitet.

Själv har han dock inte sett likdelarna från Kim Wall. Polisen berättar nu att de inväntar en ny obduktion innan de kan gå vidare med utredningen. En rättskemist måste också kolla på ärendet noggrant för att avgöra om Madsens berättelse stämmer.

Även där tror statsobducenten att det kommer bli svårt att hitta tecken på en förgiftning eftersom kroppen just låg så pass länge i vattnet.

TT

Tidigare har Madsen hävdat att Kim Wall dog efter att hon fått en 70 kilos-lucka i huvudet, men efter att hennes huvud vid upphittandet inte uppvisade tecken på frakturer.

Polisen hoppas nu hitta Walls armar som fortfarande inte hittats. Det skulle kunna göra det lättare att avgöra om det handlar om en kolmonoxidförgiftning. Även om det, även där, är riktigt klurigt.

– Det spelar inte så stor roll när vi pratar om kolmonoxidförgiftning. Men sen är det ju givetvis bättre att ha mer att gå på. Jag tror ärligt talat inte att man kan se likfläckarna, säger Peter Thuus Knudsen. 

TV: Efter Peter Madsens chockvändning i ubåts-dramat – här är allt som hänt i fallet Kim Wall

Följer du
Tack för din röst!
Kommentera (25)
Kopiera länk
Dela