Rättsmedicisk expert tror att Peter Madsens nya förklaring kommer bli omöjlig att bevisa.
Rättsmedicisk expert tror att Peter Madsens nya förklaring kommer bli omöjlig att bevisa. - Foto: TT

Expert: Det här gör det riktigt svårt att bevisa Peter Madsens förklaring

Peter Madsen hävdar att Kim Wall dog av kolmonoxidförgiftning. Men en rättsmedicinsk experter tror att det blir omöjligt att bevisa.


Under gårdagen fick "ubåts-dramat" en ny vändning. Peter Madsen erkände att han styckat den svenske journalisten Kim Wall. Dessutom lade han fram en ny förklaring till hur Wall dött – genom kolmonoxidförgiftning

TT

En rättsmedicinsk expert hävdar nu att det kan vara riktigt svårt att bevisa om det är sant eller inte, skriver nyhetsbyrån Ritzau via BT. Anledningen är att kroppen legat så pass länge i vattnet.

– Det vi kan se vid en kolmonoxidförgiftning är att likfläckarna blir mer röda, istället för den rödblå färg de vanligtvis har. Men eftersom det tog så lång tid att hitta kroppen blir det svårt att hitta tecken på förgiftning, säger Peter Thuus Knudsen, vice statsobducent vid Syddansk Universitet.

Själv har han dock inte sett likdelarna från Kim Wall. Polisen berättar nu att de inväntar en ny obduktion innan de kan gå vidare med utredningen. En rättskemist måste också kolla på ärendet noggrant för att avgöra om Madsens berättelse stämmer.

Även där tror statsobducenten att det kommer bli svårt att hitta tecken på en förgiftning eftersom kroppen just låg så pass länge i vattnet.

TT

Tidigare har Madsen hävdat att Kim Wall dog efter att hon fått en 70 kilos-lucka i huvudet, men efter att hennes huvud vid upphittandet inte uppvisade tecken på frakturer.

Polisen hoppas nu hitta Walls armar som fortfarande inte hittats. Det skulle kunna göra det lättare att avgöra om det handlar om en kolmonoxidförgiftning. Även om det, även där, är riktigt klurigt.

– Det spelar inte så stor roll när vi pratar om kolmonoxidförgiftning. Men sen är det ju givetvis bättre att ha mer att gå på. Jag tror ärligt talat inte att man kan se likfläckarna, säger Peter Thuus Knudsen. 

TV: Efter Peter Madsens chockvändning i ubåts-dramat – här är allt som hänt i fallet Kim Wall

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Följer du
Tack för din röst!
Senaste nytt

Säpo vill anonymisera beslut

Misstänkt grovt brott i Södertälje

1 timme sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

3 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

igår 22:05
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.