Mördade Kim Wall i bild till vänster, och Peter Madsen med sin ubåt till höger.
Köpenhamnspolisen har hittat ännu en kroppsdel som misstänks komma från Kim Wall. - Foto: Montage TT

En arm har hittats i Kögebukten – misstänks tillhöra Kim Wall

Kroppsdelen hittades av dykare vid samma rutt som Peter Madsen körde sin ubåt.


Köpenhamnspolisen har gjort ännu ett kroppsfynd i Kögebukten utanför Köpenhamn.

Under tisdagseftermiddagen vid 16-tiden berättade polisen i ett pressmeddelande att de har hittat en arm, som misstänks tillhöra Kim Wall.

Armen hittades i samband med att dykare sökte efter Kim Walls kroppsdelar. Den ska nu undersökas på Rättsmedicinska institutet. Det är först efter undersökningen är klar som man vet helt säkert om armen tillhör Kim Wall eller inte. 

– Vi har ännu inte fastslagit om det handlar om en höger eller vänster arm, eller vem armen tillhör. Men vi arbetar utifrån att den hör ihop med ubåtsfallet, säger Jens Möller Jensen, vice polisinspektör vid Köpenhamnspolisen, till Expressen.

UPPDATERING

En rättsmedicinsk undersökning visade att den funna armen var Kim Walls vänstra arm.

29 november meddelade den danska polisen att de har funnit ännu en arm, som kan tillhöra Kim Wall, rapporterar Sydsvenskan.

Det här har hänt

10-11 augusti befann sig den svenska frilansjournalisten Kim Wall på Peter Madsens egenbyggda ubåt Nautilus. Då Kim inte kom hem anmäldes hon försvunnen av sin sambo.

Peter Madsen hittades sedan vid ubåten som höll på att sjunka. Han påstod sig ha släppt av Kim Wall på en ö utanför Köpenhamn, men greps senare misstänkt för vållande till annans död.

Efter en undersökning av ubåten kom tekniker fram till att Madsen hade sänkt båten med flit. Runt 21 augusti berättar Madsen att Kim Wall ska ha dött av en olycka på båten. Framåt kvällen hittade polisen en kvinnotorso i Kögebukten

Peter Madsen har ändrat sin berättelse om vad som egentligen hände på ubåten flera gånger. Det var först 5 september som han erkände brott mot griftefriden, då han ska ha begravt kroppen till havs. När polisen drygt en månad senare hittade Kim Walls huvud hittade de inga frakturer som stämde överens med Peter Madsens berättelse.

Det dröjde ända fram till 30 oktober för Madsen att erkänna att han hade styckat Kim Walls kropp. Då hade polisen dessutom hittat videofilmer på när kvinnor mördas, så kallade "snuff movies", på Madsens dator. 

TV: Ny information ska bevisa att Peter Madsen mördade Kim Wall

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du följt bevakningen kring Ubåts-fallet?
Tack för din röst!