Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

14-åriga Niamh rakade av håret för välgörenhet – blev straffad

- 07/01/2018, 20:43 -

14-åriga Niamh Baldwin rakade av allt sitt hår för att skänka till en organisation som gör peruker åt cancersjuka barn. Hela hennes familj blev stolta men från oväntat håll blev hon straffad.

De flesta kommer ihåg hur det känns att vara i 14-års åldern. De flesta har halvtaskig självkänsla och det är viktigt att passa in bland vänner och klasskompisar. 

Trots att Niamh Baldwin från England bara är just 14 år gammal valde hon att göra en drastisk förändring på sitt utseende för att gynna andra. Hon bestämde sig för att raka av allt sitt hår och skänka till en organisation som gör peruker till cancersjuka barn, skriver Metro Uk. 

Speciellt hennes mamma Anneka Baldwin blev väldigt stolt över Niamhs fina gest. 

– Hon har alltid varit ett sådant omtänksamt och omhändertagande barn, säger Anneka till Metro Uk. 

Niamh rockade dessutom sin nya frisyr!

Niamh Baldwin
Bildkälla: Facebook

Men trots att hon trivdes i håret, gjorde familjen stolt och hjälpte andra människor i processen så blev hon straffad från ett något oväntat håll. Nämligen av skolan. 

Skolan hon går på straffade Niamh för att håret var en centimeter för kort. De satte henne i isolering direkt eftersom att det var emot skolans regler med så kort hår.

– Jag är upprörd över att skolan fick henne att känna sig så låg och satte henne i isolering för att hennes hår behövde vara en centimeter längre, säger mamma Anneka till Metro Uk.

Men enligt skolan har de inte gjort något fel alls. De menade att reglerna var väldigt tydliga och att föräldrarna hade alla chanser i världen att ringa skolan för att se till att Niamh kunde skänka sitt hår och samtidigt följa skolans regler. 

Se också videon om hur du ser att ditt födelsemärke kan vara hudcancer

Läs också om 5-åriga Molly som är döende i cancer och får hjälp av främlingar

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Brukar du skänka pengar till välgörenhet?