Djur är inte alltid söta och oskydliga. Här är fem personer som blivit dödade av husdjur.
Hudsjur - Foto: TT

Här är 5 personer som blivit dödade av sina egna husdjur

Tror du att din pälskling aldrig skulle göra dig något ont? Var inte säker på det. Här är fem personer som faktisk dödats av sina egna djur. Kanske blir djur aldrig riktigt tama...


Har du husdjur som du älskar mer än ALLT annat på jorden? Är du säker på att de älskar dig lika mycket tillbaka? 

Dessa händelser kan bevisa att djur kanske aldrig blir tama och ska vara fria i naturen. Här är fem gånger husdjur dödat sina ägare:

1. Bethany Stephens, 22, misstänks ha dödats av sina hundar

Det var i slutet av 2017 som flera medier rapporterade om Bethany Stephens. 22-åringen hittades naken med svåra bitskador. Bethany hade varit ute på en promenad med sina två hundarna. 

När hon hittades var delar av ansikte och kroppen bortbita och det enda hon hade på sig var en sko. Kroppen vaktades av Bethanys två hundar. Att hundarna skulle ha dödat 22-åringen är det många som haft svårt att tro, bland annat eftersom hundarna aldrig visat något aggressivt beteende.

Efter undersökningar hittades spår av blont människohår och man väntar på att göra DNA-prov för att de om det tillhörde 22-åringen. 

Bildkälla: Facebook

2. Flodhästen Humphrey

Flodhästar är farligare än både hajar, krokodiler och lejon. Men det stoppade inte Sydafrikas före arméofficer Marius Els att ha en som husdjur. 

Han döpte sin älskling till Humphrey och han värdesatte honom högt. Samma år som han blev attackerad av Humphrey sa han i en intervju att de hade ett speciellt band, skriver 

– Humphrey är som en son för mig. Precis som en människa. 

Foldhästar dödar nästan fler människor än alla andra vilda djur kombinerat i Sydafrika så kanske är det inte så konstigt att Marius gick det ödet till mötes. 

Detta är ingen bild på Humphrey utan en genrebild. Bildkälla: TT

3. Pytonormen Gipsy

Det hör inte till vanligheten att ha ormar som husdjur. I alla fall inte Sverige. Om det inte handlar om en ofarlig majsorm. 

Men i USA däremot. Där händer och gör personer ALLT. Denna familj på två med en nyfödd bebis hade en pytonorm som husdjur. 

Charles J. Darnell och Jaren Hare var en aning slarviga med att stänga buren till ormen... Det slutade med att ormen, som vid flera tidigare tillfällen, rymde. 

Denna gång fick ormen tag om deras nyfödda bebis och kvävde hen till döds. Experter tror att ormen var undernärd, skriver ABC news.

Bildkälla: TT

4. Svartbjörnen Teddy

Sedan svartbjörnen Teddy bara var en liten skrutt hade han tagits hand om av familjen Walz i USA. Men det spelade ingen roll för Teddy som en dag dödade mamman framför familjens yngsta. 

Mamman Kelly Ann Walz höll på att städa hans bur när han attackerade henne. Misstaget? Att börja städa när han fortfarande var i buren. 

Vittnen till attacken var grannens barn som snabbt larmade. Deras pappa var snabb med geväret men det var tyvärr försent, skriver The Telegraph.

Bilden är en genrebild och inte en bild på Teddy. Bildkälla: TT

5. Schimpansen Travis

Denna historia slutade som tur var inte med döden men vi tycker att den förtjänar en plats på listan ändå...

Sandra Herold ägde en mycket känd schimpans på i början av 2000-talet. Schimpansen Travis sågs i TV-program och reklamer i USA. 

Men framgången höll inte i sig. 2009 ringde Sandra till sin vän Charla Nash för att få hjälp att få in Travis i sin bur. Men schimpanser är stora och kan vara riktigt farliga...

När Travis såg Charla hålla i en av hans leksaker blev han riktigt upprörd och attackerade Charla. Sandra försökte stoppa sin pälskling men det gjorde honom bara arga. 

Polisen fick komma till platsen och det slutade med att de behövde skjuta ihjäl Travis. Sandra fick sina händer och ansikte avbitet av apan, skriver BBC news.

Trots att de kände varandra sedan flera år tillbaka.. 

Sandra på promenad med Travis innan attacken. Bildkälla: TT

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du husdjur?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Örebro bötfäller sig själv efter bygglovsmiss

Nvidia presenterar ny AI-processor

1 timme sedan
Amerikanska chiptillverkaren Nvidia presenterar en ny processor som vd Jensen Huang hoppas ska stärka bolagets dominans inom AI-hajpen, som redan gjort bolaget till världens tredje högst värderade börsbolag.

Aggressiv björn lös i Slovakien – fem skadade

3 timmar sedan
En slovakisk turiststad har utlyst undantagstillstånd efter att fem personer skadats i en björnattack. Bland de skadade finns ett barn.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Skellefteå

igår 22:38
"Man misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen har hittat en kropp i sökandet efter Maja, 17

igår 22:23
En kropp har hittats i sökandet efter 17-åriga Maja i Marks kommun. Anhöriga är informerade om fyndet och en person är anhållen misstänkt för mord.

Studier om "Havannasyndrom" hittar inga skador

igår 22:12
Det så kallade "Havannasyndromet" orsakade inga hjärnskador, enligt två nya omfattande amerikanska studier.