Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sjukt udda trenden – döpa barn efter Ikea-möbler

- 04/04/2018, 11:32

Det här med att låta Ikea-katalogen välja namn har blivit en riktigt stor snackis i England. Men hur funkar det egentligen att döpa ett barn efter en möbel?

Hur skulle du ställa dig till att kalla ditt framtida barn Billy, Tuvalie, Sommar, Malm eller Rödtoppa?

Ja, även om Ikea-katalogen är full av namn som mycket väl passar till barn så är det ju kanske inte alla produkter som passar till en nyfödd. 

Men i England är senaste trenden att välja namnet på sitt barn ur Ikea-katalogen. Ett blogginlägg på mammaforumet Babycentre har fullkomligt exploderat på brittiska öarna, och blivit omskrivna av flera stora medier som The Sun och The Mirror. 

”Att namnge sitt barn efter en Ikea-möbel kan verka löjligt, men Ikea är kända för sina charmiga skandinaviska namn och de kan funka oväntat bra som barnnamn”, skriver användaren Lucy. Hon listar sedan ett gäng namn som kan passa. 

Bland namnen finns ”normala” namn som Ivar, Stefan, Tobias, Stig och Fredde. Men britterna verkar också blivit förtjusta i andra, lite mer udda namn. Med på listan som just nu går viral i England finns nämligen också Tarva, Sommar, Mata, Mydal, skriver The Sun. 

Och vem vet, inom några år kanske hela Storbritannien svämmar över av små gynnare med namn som Storsele, Kragsta och Duderö. 

3 tips för dig som vill döpa din unge efter en Ikea-möbel: 

1. Bara välj något och kör!

Ingen har någonsin ångrat ett namn. 

2. Känn efter! 

Är din unge mjuk och trevlig? Då kanske Ektorp är ett bra namn. Är ungen ganska ful men trevlig? Då kanske mattan Hampen är en bra inspiration. ”Hampen, kom in och ät!” Det sätter sig, eller hur?

3. Unikt är bra!

Det finns många möbler i kataolgen som är väldigt vanliga svenska namn, som typ Stefan. Genom att bläddra lite i katalogen kan du hitta ett namn som ingen annan unge har, typ Hemnes, Pax, Salldskål, Klabb eller Skotterud.

Lycka till!

Mer om Ikea: Hit kommer Ingvar Kamprads arv gå.

Skulle du vilja döpa ungen efter en Ikea-möbel?