Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Donald Trumps frisyr i blåsväder – hånas på sociala medier

Nyheter | 06/04/2018 15:45

Bilder på när USA:s president Donald Trump går till Vita husets flygplan Air Force One i kraftig vind har minst sagt blivit virala. Hans frisyr håller sig inte direkt still – och här finns några exempel på hånen som ramlat in.

Det blåser alltid kraftiga stormar kring Donald Trump. Vare sig det rör sig om den omtalade affären som presidenten ska ha haft med den före detta porrstjärnan Stormy Daniels (vilket du kan läsa om här) eller att han ville anordna en militärparad som liknar den i Nordkorea (vilket du kan läsa om här).

Men den senaste stora snackisen i internationell media handlar om B O K S T A V L I G vind. Att Trumps hår varit ett ovanligt intressant samtalsämne är känt sedan länge (och det kan du grotta ner dig i här), men den här gången var det tydligen extra roligt när presidentens överkamning fladdrade i vinden.

Donald Trump vinkar mot kameran med frisyren flygandes
Hej hej Donald! Bild: TT

Kolla bara här på vilka rubriker som bland annat Time och Daily Mail satt på nyheten när man söker på hans namn på Google:

Trumps hår hånas av internationell media.
Faksimil från Google

Bilderna togs i samband med att president Trump skulle gå ombord flygplanet Air Force One för att bege sig från Maryland till West Virginia för att diskutera en ny skattereform i torsdags, skriver Time. Och i dagens meme-vänliga tider så blev det här givetvis det enda som internet kunde fokusera på. Här är några exempel från Twitter:

Trump hånas på Twitter
Trump hånas på Twitter
Burn? Bilder från Twitter.

Vi på Nyheter24 såg det snarare som ett bevis på Trumps patriotism. Vi kunde nämligen bara se hur hans hår formades till en vithövdad havsörn (eller "bald eagle" på engelska) som naturligtvis är bland det "mest amerikanska som finns". 

Om ni inte är bekant med begreppet "'Murica" och att en "bald eagle" är en viktig symbol för USA så kanske den här bilden kan förklara en del:

'Murica – symboler/memes som tecken för USA och Nordmaerika
'Murica f*ck yeah! Bild: Reddit

Vad säger ni – visst ser Trumps frisyr ut som en amerikansk nationalsymbol?

Donald Trumps hår ser ut som en
Nu saknas bara lite fyrverkerier och en amerikansk flagga. Bild: Twitter/Flickr (Montage Nyheter24)

Givetvis tycker alla inte att det här är roligt – och kanske ska man inte håna varandra även om man inte är överens om alla sakfrågor. En person på Twitter skrev så här:

Sluta håna Trump – det är funkofobiskt
Twitter

Översatt står det: "När vi hånar Trump för hans hår, för hans vikt, för storleken på hans händer, för storleken på hans genitalier, och för hans psykiska välmående som anledningar till att han inte passar som [president] istället för att nämna hur hans politik är förtryckande så matar vi bara den funkofobiska tanken om defekter".

Och här kanske det finns en poäng. Eller vad tycker ni? Kan man driva med Trump eller någon annan bäst man vill för komisk effekt – eller borde vi hålla oss till saken?

Här kan du läsa en krönika om varför vi måste sluta håna Trump för hans påstådda "lilla penis". 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är det okej att skämta om Trump?